Foto: Flavio Gasperini / SOS Méditerranée / Twitter.

Fem dager etter at SOS Méditerranée bad om en trygg havn for mer enn 500 migranter som det norske skipet «Ocean Viking» nylig har plukket opp i Middelhavet, venter den franske NGO-en fremdeles på svar fra europeiske myndigheter.

ANSA skriver:

NGO-en SOS Méditerranée ber maritime myndigheter «angi et sikkert ankomststed uten ytterligere opphold, og EUs medlemsstater om å innføre et system for ilandstigning og fordeling som avhjelper kyststatene med å koordinere ankomstene».

«Ocean Viking» hadde opprinnelig hentet opp 555 migranter fra Middelhavet, men en gravid kvinne og mannen hennes ble øyeblikkelig evakuert. Siden er fire andre migranter av medisinske grunner også blitt evakuert med hjelp fra den italienske kystvakten.

Twitter melder SOS Méditerranée at situasjonen ombord blir stadig mindre holdbar.

Den italienske regjeringens strategi i migrasjonsspørsmålet, som foruten støtte til Libyas kystvakt består i uthaling av ilandstigninger og hyppige arrester av NGO-skip for å redusere trafikken til et minimum som opinionen kan svelge, tilsier at Italia før eller siden vil gi «Ocean Viking» en havn.

Matteo Salvini. Foto: Facebook.

Når den italienske regjeringen nøler med det, henger det også sammen med den skarpe kritikken av migrasjonspolitikken som Lega-leder og tidligere innenriksminister Matteo Salvini har kommet med den senere tiden. Nåværende innenriksminister Luciana Lamorgese kan ikke jobben sin, sier han.

Salvini har antydet at Lega kan trekke støtten til en regjering som aksepterer ilandstigning av migranter, og det er alvorlig for Mario Draghis koalisjonsregjering, som ønsker et bredest mulig parlamentarisk grunnlag. Dette problemet må være løst innen utløpet av august, krever Lega-lederen.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂