Migranter på dekk på «Ocean Viking» i Middelhavet den 30. april 2021. Foto: Flavio Gasperini / SOS Méditerranée via AP / NTB.

Den NGO-assisterte migrasjonstrafikken over det sentrale Middelhavet har tatt seg opp igjen for alvor den senere tiden.

Lørdag fikk «Ocean Viking» legge til kai i Augusta på Sicilia med 236 migranter ombord, som tirsdag i forrige uke var blitt plukket opp fra gummibåter utenfor kysten av Libya.

Det norske skipet, som drives av den franske NGO-en SOS Méditerranée, forsøkte forgjeves å plukke opp flere migranter innen kursen ble satt mot Italia, men ble forhindret i sitt foretagende av den libyske kystvakten.

Mandag har Italias innenriksdepartement tilbudt skipet «Sea-Watch 4» en trygg havn i Trapani på Sicilia for 454 migranter, som i løpet av helgen er blitt plukket opp i seks forskjellige operasjoner utenfor kysten av Libya.

Migrantene, som den tyske NGO-en Sea Watch kaller «gjester», var svært fornøyde med nyheten:

«Sea-Watch 4» ventes å være fremme på Sicilia tirsdag.

Det er ikke akseptabelt at Italia gir nærmere 700 migranter lov til slippe inn på 24 timer, kommenterer Matteo Salvini, tidligere innenriksminister og leder for Lega, som for tiden er en del av det parlamentariske grunnlaget for Mario Draghis regjering.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.