255 migranter fra 20 forskjellige afrikanske land ble lørdag transportert med NGO-skipet «Open Arms» til havnen i Trapani på Sicilia, der de ble plassert i to karanteneskip i påvente av ilandstigning i Italia.

Transporten av migranter til Italia skjedde etter at «Open Arms» den 10. og 11. november hadde plukket dem opp i tre forskjellige operasjoner i Middelhavet utenfor Libya, der NGO-skipet for tiden patruljerer.

I en av operasjonene hadde migrantbåten havarert, og fem døde, herunder en seks måneder gammel gutt, ble hentet opp fra vannet, skriver Il Manifesto.

Det er 78. gang den spanske NGO-en transporterer migranter i Middelhavet, opplyser den italienske avisen.

Statistikk fra Italias innenriksdepartement viser at 31.214 migranter er kommet sjøveien til Italia i år. I samme tidsrom er ca. 11.000 migranter blitt stanset av Libyas kystvakt og tatt med tilbake til det nordafrikanske landet. Rundt 900 migranter er omkommet på havet så langt i 2020.

«Open Arms» er for tiden det eneste NGO-skipet som deltar i trafikken. Både «Alan Kurdi», «Sea Watch 3», «Sea Watch 4», «Mare Jonio» og «Ocean Viking» er blokkert i sine respektive havner, noe den italienske senator for Det demokratiske partiet, (PD) Francesco Verducci, mener er en skandale.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.