NGO-skipet «Open Arms». Illustrasjonsfoto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB.

Skipet «Open Arms», som drives av den spanske NGO-en med samme navn, er mandag kommet frem til havnen i Porto Empedocle på Sicilia med 265 migranter ombord, etter at Italia tilbød skipet en trygg havn.

Det var rundt nyttår at skipet plukket opp henholdsvis 169 og 96 migranter i to forskjellige operasjoner i det sentrale Middelhavet nord for Libya. NGO-en bad deretter Malta og Italia om en havn. Malta hadde avvist forespørselen før Italia sa ja, melder La Repubblica.

«Open Arms» har ikke lagt til kai på havnen, da mindre fartøy vil befordre de mindreårige migrantene i land etter koronatest, og de andre til karanteneskipet «Rhapsody», som også ligger for anker utenfor havnen i Porto Empedocle, opplyser ANSAmed.

Migrantene kommer i all hovedsak fra Afrika sør for Sahara, og de aller fleste er menn.

Året er nytt, men ilandstigningene og luksusen for migrantene fortsetter som før, kommenterer Lega-leder og tidligere innenriksminister Matteo Salvini, som hadde en konsekvent avvisende linje mot migrantskip.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.