«Open Arms» kommer til havnen i Barcelona den 4. juli 2018. Foto: Albert Gea / Reuters / Scanpix.

 

Fartøyet «Open Arms» tilhørende den spanske NGO-en Proactiva Open Arms kom onsdag formiddag frem til havnen i Barcelona med 60 migranter fra 14 forskjellige land ombord, fire dager etter at disse ble plukket opp utenfor kysten av Libya, skriver El País.

Dermed er det to migrantskip – «Aquarius» og «Open Arms» – som har lagt til kai i Spania, som nylig fikk sosialistisk regjering, etter at Italias og Maltas regjeringer har nektet migrantene ilandstigning i sine respektive land.

Som bildene også viser, er migrantene svært fornøyd med at reisen deres nå er over.

Wearing t-shirts with the logo of the aid group that rescued them, the Catalonia-based Proactiva Open Arms, the jubilant migrants were seen singing and dancing on deck as the ship pulled into port at around 11.15am.

Kaptein Riccardo Gatti på NGO-ens ledsagende fartøy «Astral» sier at det ikke er holdbart å måtte bruke fire dager istedenfor én på å ledsage migrantene i havn.

For Italias regjering – og, som Polens statsminister antyder i EU-parlamentet, mange vanlige europeere – er dette snarere å anse som en bonus, all den tid NGO-skipenes kapasitet til å transportere migranter fra Afrika til Europa reduseres betydelig.

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.