«Ocean Viking». Foto: Leger Uten Grenser / Twitter.

Også søndag ettermiddag har det norskregistrerte skipet «Ocean Viking», som drives av NGO-ene SOS Méditerranée og Leger Uten Grenser, plukket opp migranter fra en gummibåt på havet utenfor Libya.

Etter å ha plukket opp 102 migranter til, er det nå i alt 176 migranter ombord på «Ocean Viking». Blant de 102 som ble plukket opp i ettermiddag, er det 12 kvinner, hvorav fire gravide, og ni barn, skriver La Repubblica.

Dermed kan det forventes at skipet om ikke lenge vil be om en sikker havn i Europa, høyst sannsynlig på Malta eller i Italia. Det er ikke godt å si hvordan en slik henvendelse vil bli mottatt etter at EUs innenriksministermøte i Luxembourg ikke lyktes i å oppnå enighet om en fordelingsplan for migranter i unionen.

La Repubblica skriver også at 160 migranter i seks forskjellige båter har klart å ta seg frem til henholdsvis Lampedusa og Porto Empedocle på Sicilia, formodentlig fra Tunisia.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 399 til 250 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂