Migranter befinner seg ombord på «Ocean Viking» i Middelhavet den 7. februar 2021. Foto: Hippolyte / SOS Méditerranée via AP / NTB.

Det norske skipet «Ocean Viking» har i løpet av de siste dagene plukket opp 422 migranter i Middelhavet utenfor Libya i flere forskjellige operasjoner. Søndag morgen har Italia tilbudt migrantene en trygg havn i Augusta på Sicilia, opplyser La Repubblica.

Skipet, som drives av den franske NGO-en SOS Méditerranée, ventes å være fremme i Augusta i kveld. Ved ankomst vil migrantene bli overført til karanteneskipet «Rapsody», sier Augustas borgermester Giuseppe Di Mare. Åtte av migrantene har testet positivt for koronaviruset.

Migrantene kommer i hovedsak fra Afrika sør for Sahara, fra land som Sudan, Elfenbenskysten, Mali og Nigeria.

Gunstig vær og vissheten om at «Ocean Viking» har befunnet seg i området har de siste dagene ansporet et uvanlig høyt antall migranter til å legge ut fra Nord-Afrika med sikte på å komme seg til Europa. Fredag rapporterte La Repubblica om 1500 migranter.

Noen båter har kommet seg for egen maskin både til Lampedusa og Sardinia, mens andre migranter har blitt plukket opp av skipet «Astral» tilhørende den spanske NGO-en Open Arms.

300 migranter er blitt avskåret av den libyske kystvakaten og tatt med tilbake til Libya, melder TGCOM 24.

Mesteparten av trafikken går ut fra Libya, men det er også migrantbåter som legger ut fra Tunisia, og på grunn av den kortere avstanden har disse større sjanser for å komme seg til Italia for egen maskin.

 

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂