Migranter er ombord på «Sea-Watch 3» ved havnen i Porto Empedocle den 21. juni 2020. Foto: Laila Sieber / Sea Watch / via Reuters / NTB scanipx.

28 av de 209 migrantene som forleden ble overført fra NGO-skipet «Sea-Watch 3» til karantene ombord på passasjerfergen «Moby Zaza» ved havnen i Porto Empedocle på Sicilia, har testet positivt for koronaviruset.

En av de smittede er blitt innlagt på sykehus i Caltanissetta på den italienske øya, melder La Repubblica.

Migrantene som har testet positivt, er nå blitt flyttet til et annet sted på fergen, og der blir de værende 15 dager i karantene eller til de tester negativt, opplyser Røde Kors, som opererer fartøyet.

Ombord på skipet er det i alt 26 personer som assisterer migrantene, herunder leger, sykepleiere, mottakspersonell og tolker.

Lokalmyndighetene i Porto Empedocle sier at nyheten både kan gå ut over helsen til befolkningen og skade turismen på stedet, og ber derfor om at staten erstatter de tapene lokalsamfunnet måtte lide.

Lega-leder Matteo Salvini kritiserer regjeringen for å ha satt italienerne i fare ved å gi de ulovlige innvandrerne en havn. Senator Anna Maria Bernini fra Forza Italia bemerker at den reduserte bevegelsesfriheten i Europa gjør at Italia risikerer å bli sittende med mange migranter og få turister. Det var derfor uansvarlig å gi NGO-skipet en havn, mener hun.

Det italienske innenriksdepartementet forsikrer at de koronasmittede migrantene ikke utgjør noen fare for allmennheten.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.