Ocean Viking». Foto: Leger Uten Grenser / Twitter

Italienske sjøfartsmyndigheter har plassert det norskeide redningsskipet Ocean Viking i karantene utenfor Porto Empedocle, opplyser SOS Méditerranée.

Den franske hjelpeorganisasjonen drifter skipet som la til kai i den sicilianske havnebyen mandag. De 180 menneskene om bord ble reddet i Middelhavet mellom 25. og 30. juni og fikk gå av borde sent mandag kveld.

De er brakt til en annen båt der de også skal i karantene for å hindre mulig spredning av koronaviruset.

De siste dagene var det en anspent stemning på Ocean Viking, med migranter som hoppet over bord, et selvmordsforsøk og voldelige hendelser, skriver nyhetsbyrået AFP, som var med på turen.

Ocean Viking ligger nå ankret opp utenfor havnen, og mannskapet er blitt bedt om å respektere en to uker lang karantenetid, opplyser SOS Méditerranée tirsdag.

Ocean Viking gjenopptok redningsoperasjonene 22. juni etter en tre måneder lang pause som følge av koronapandemien.

De 180 som ble brakt til Sicilia, kom hovedsakelig fra Bangladesh, Eritrea, Pakistan og land i Nord-Afrika. Blant dem var én gravid kvinne og 25 mindreårige.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.