Migranter er gått i land på den italienske øya Lampedusa den 24. juli 2020. Illustrasjonsfoto: Mauro Buccarello / Reuters / NTB.

Den tunisiske terroristen som drepte tre personer i Nice torsdag, kom til Frankrike via Italia, etter å ha gått i land på Lampedusa.

Den 9. oktober befant han seg i Bari, sørøst i Italia, hvor han ble identifisert og fotografert etter transporten fra den italienske øya rett ved det afrikanske kontinentet, dit han var kommet med båt, opplyser Corriere della Sera.

Den italienske avisen identifiserer Nice-terroristen som Aouissaoui Bahrain, født i Tunisia den 29. mars 1999. Le Figaro kaller ham Brahim Aouissaou. Identifikasjonen ble mulig takket være et dokument fra Røde Kors som ble funnet på ham.

Attentatet reiser alvorlige spørsmål ved sikkerhetsproblemene som følger av båtmigrasjonen til Europa over Middelhavet:

Politi og etterretning rekonstruerer i øyeblikket alle bevegelsene som brakte ham til den franske Rivieraen. Fremfor alt undersøker de hvorfor han ikke ble holdt igjen i mottakssenteret i påvente av repatriering.

Flere av terroristene som gjennomførte angrepene i Paris den 13. november 2015, var også kommet ulovlig til Europa over Middelhavet.

Tunisiske statsborgere får så godt som aldri asyl i Italia eller andre europeiske land, men repatrieringen til Tunisia skjer sjelden umiddelbart, all den tid deportasjonsflyene ikke går hele tiden, men bare med noenlunde jevne mellomrom.

Foruten afrikanere fra sør for Sahara utgjør tunisierne en betydelig del av migrantene som kommer ulovlig til Italia, ikke minst langs rutene fra Tunisia til Sicilia.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.