Stillbilde: La Sicilia.

Mens Italias regjering igjen overveier å innskrenke italienernes bevegelsesfrihet, fortsetter båtmigrasjonen ufortrødent. Lørdag kom 800 migranter til Lampedusa på tolv timer.

Fokuset på epidemien gjør den nasjonale pressedekningen minimal, og begrenser seg til korte notiser fra allmennkringkasteren RAI og nyhetsbyrået AGI, men begge stanser tellingen etter de første 400 migrantene, som kommer på sju timer natten til lørdag.

For oppdaterte tall som får med seg de 400 neste utpå formiddagen, må man til regionavisen La Sicilia.

Fotografene fra nyhetsbyråer og store aviser glimrer med sitt fravær, men privatpersoner filmer ankomstene med mobiltelefonene side.

Ankomstene fortsatte også søndag, men er ikke gjenstand for presseomtale.

Brahim Aouissaoui, den tunisiske terroristen som drepte tre personer i Notre-Dame-kirken i Nice, kom til Frankrike fra Italia etter først å ha steget i land på Lampedusa.

Til Lampedusa kom i sin tid også tunisieren Anis Amri, terroristen som drepte 12 mennesker på julemarkedet i Berlin i 2016.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.