Fra «Ocean Viking» den 2. august 2021. Foto: Flavio Gasperini / SOS Méditerranée via AP / NTB.

Italienske myndigheter autoriserte lørdag kveld «Ocean Viking» til å bringe de 549 migrantene ombord til havnen i Pozzallo på Sicilia.

Data fra Marine Traffic viser at det norske skipet søndag morgen befinner seg ved bestemmelsesstedet på den italienske øya, der ankomsten skjer omtrent en uke etter den siste operasjonen der migranter ble plukket opp i Middelhavet.

I mellomtiden har NGO-skipet «Sea-Watch 3», som har seilt i Middelhavet med 257 migranter ombord, fått legge til kai i Trapani, også på Sicilia. Der er migrantene blitt overført til et karanteneskip i påvente av plassering i forskjellige mottak på øya, melder TGCOM24.

NGO-en Sea-Watch kommer migranter til unnsetning i Middelhavet den 2. august 2021. Foto: Sea-Watch.org via AP / NTB.

På mindre enn 24 timer er altså mer enn 750 migranter kommet til Sicilia.

Migrantene kommer fra minst 22 forskjellige land, og de største gruppene er fra Bangladesh, Mali, Egypt, Nigeria, Marokko, Syria og Etiopia, skriver La Stampa. 39 av dem er kvinner, opplyser den italienske avisen.

Også på Lampedusa vedvarer tilstrømningen av migranter. Lørdag kom det 107 migranter til den lille italienske øya ikke langt fra det afrikanske kontinentet.

Invasjonen fortsetter, kommenterer Fratelli d’Italias (FdI) gruppeleder i Deputertkammeret, Francesco Lollobrigida, ifølge Secolo d’Italia.

FdI har opplevd sterk fremgang det siste året under sin karismatiske leder Giorgia Meloni, og partiet kniver i øyeblikket med Lega, alliansepartneren som har tapt omtrent tilsvarende, om å være det største partiet på meningsmålingene i Italia.

Grafikk: Poll of polls.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂