Imam Abdelhafid Kheit. Stillbilde fra video: AdnKronos.

Etter valget i Italia 25. september forventer jeg en regjering som håndterer migrasjonen bedre, slik at vi kan komme oss ut av denne årelange unntaks­tilstanden, sier imam Abdelhafid Kheit i Catania på Sicilia til nyhetsbyrået AdnKronos.

Migrasjonen til Europa via Italia går fremdeles jevnt og trutt, og i løpet av årets sju første måneder er mer enn 40.000 migranter gått i land i Italia – litt under 200 personer i gjennomsnitt hver dag. Mange av dem passerer da også via Sicilia.

Om migrasjonsspørsmålet legger imamen i Sicilias nest største by, som også er leder det muslimske fellesskapet på den italienske øya, til at det må bli slutt på den uavlatelige spekulasjonen på de svakes bekostning.

Italia trenger en også en politikk som forhindrer hjerneflukten fra landet, og som ikke bare handler om den vanlige maktkampen, sier Kheit.

En politisk meningsmåling som fredag ble offentliggjort i Corriere della Sera, viser at Fratelli d’Italia (FdI) nå øker forspranget på Partito Democratico (PD). Oppslutningen om FdI estimeres til 24–25 prosent, mens PD må nøye seg med 21–22 prosent. Med Lega og Forza Italia (FI) på 12–13 prosent ligger alliansen på høyresiden an til ca. 50 prosents oppslutning og rent flertall i parlamentet.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.