Foto: Giorgia Meloni / Facebook.

En italiensk valgdags­måling som ble offentlig­gjort av allmenn­kring­kasteren RAI så snart valglokalene stengte klokken 23, viser at Giorgia Melonis parti Fratelli d’Italia (FdI) blir klart størst der til lands med en estimert oppslutning på 26–30 prosent.

Det demokratiske partiet (PD), som er det største på venstresiden, får i henhold til målingen 21–25 prosent og Femstjernersbevegelsen (M5S) 10–14 prosent, mens Melonis regjeringspartnere Forza Italia (FI) får 8,5–10,5 prosent og Lega 8–10 prosent, opplyser Corriere della Sera.

Målingen tyder ikke på de helt store forskyvningene siden forrige parlamentsvalg i Italia i 2022, da FdI fikk 26 prosent av stemmene, PD 19 prosent, M5S 15,6 prosent, FI 8,3 prosent og Lega 8,9 prosent.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.