Den tyske NGO-en Sea-Watch har i en fem timer lang operasjon natt til søndag plukket opp ca. 400 migranter i Middelhavet med skipet «Sea-Watch 3», kunngjør NGO-en selv på Twitter.

«Ocean Viking», som befinner seg i området og selv har hentet opp migranter fra havet det siste døgnet, har tatt seg av noen av migrantene.

Sea-Watch formidlet sent lørdag kveld et nødrop fra NGO-en Alarm Phone, som meldte at rundt 350 personer stod i fare for å drukne, og anklaget et skip i nærheten for ikke å ville gripe inn.

Da Sea-Watch kom til stedet, fant de en stor trebåt med hundrevis av mennesker ombord. Noen befant seg også i vannet.

I likhet med SOS Méditerranée kritiserer også Sea-Watch EUs samarbeid med Libyas kystvakt. Lørdag kom den libyske kystvakten NGO-ene i forkjøpet i Maltas søk- og redningssone takket være Frontex:

Returene av migranter til Libya er ulovlige, hevder Sea-Watch, som bemerker at dette bare var en i rekken av «pushbakcs» til det nordafrikanske landet.

Fredag kom det til en konfrontasjon mellom Sea-Watch og libyerne i den maltesiske søk- og redningssonen:

Europa beskytter libyske myndigheters systematiske brudd på internasjonal lov, hevder Sea-Watch.

Det italienske parlamentets deputertkammer vedtok nylig å fornye finansieringen av Libyas kystvakt. Også EU overveier det samme.

I Italia får NGO-enes virksomhet i Middelhavet hard medfart av Fratelli d’Italias (FdI) leder Giorgia Meloni. Mens italienerne er rede til nye restriksjoner på sin egen frihet, angripes kysten vår av ulovlig innvandring, sier Meloni ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Giorgia Meloni under et politisk møte i Roma den 4. juli 2020. Foto: Riccardo De Luca / AP / NTB.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.