Brahim Aouissaoui

Mannen som drepte tre personer da han gikk til angrep på en kirke i Nice, hadde et bilde på mobilen sin av mannen som skar halsen av en lærer i Paris.

Angrepet mot Notre-Dame-kirken i Nice i slutten av oktober, skjedde bare to uker etter at historielæreren Samuel Paty fikk halsen skåret over i et terrordrap etter at han hadde vist Muhammed-karikaturer i undervisningen.

18-åringen Abdullakh Anzorov ble skutt og drept av politiet kort tid etter at han hadde drept Paty. Mannen som sto bak angrepet i Nice, 21-åringen Brahim Aouissaoui, hadde et bilde av Anzorov på sin mobiltelefon, opplyser fransk terrorpoliti.

Det ble også funnet flere IS-bilder på telefonen hans, samt et lydopptak der han kaller Frankrike et land av vantro. Aouissaoui ble skutt etter knivangrepet, og ligger fortsatt på sykehus med kritiske skader.

Kjøp boken fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.