Mannen som ble pågrepet ved togstasjonen i Villeurbanne etter at en tenåring ble drept i et knivangrep. Foto fra Twitter

En 19 år gammel mann er død og åtte såret etter at en mann gikk til angrep på folk i Villeurbanne nær Lyon i Frankrike lørdag. Tre av de skadede svever mellom liv og død, melder Le Figaro.

Angrepet skjedde klokken 16.30 ved metrostasjonen Laurent-Bonnevay i Villeurbanne, en forstad til Lyon.

Politiet har ennå ikke konkludert om det er snakk om et terrorangrep.

 

En 33-årig mann født i afghanistan er pågrepet, ifølge lokale medier. Ifølge politiet skal han imidlertid ha oppgitt flere identiteter. Det var en stund motstridende opplysninger om det var ytterligere en angriper, men det er nå avkreftet.

I tillegg til de åtte skadede ble 20 mennesker i sjokk tatt hånd om av redningsmannskapene som kom til.

33-åringen er asylsøker, ifølge Le Figaro, som siterer en politikilde. Han skal være et ubeskrevet blad for politiet og etterretningen.

Frankrikes nasjonale antiterrorenhet Parquet National Antiterroriste (PNAT) er foreløpig ikke involvert i etterforskningen, men vurderer situasjonen fortløpende.

Angrepet kan være terrorrelatert, sier kilden, men politiet er foreløpig mer tilbøyelig til å mene at det dreier seg om mental ustabilitet. Det er ikke klart om mannen som ble drept, kjente angriperne.

En journalist på stedet så at et lik i en likpose ble lagt i en ambulanse, og blodspor på bakken ved stasjonen, som politiet har sperret av, mens en ung jente med blodig bluse forteller at en mann plutselig begynte å slå ut i alle retninger med en kniv.

Hun sier at en kvinne ble liggende livløs på bakken uten at noen hjalp henne, og at hun etter hvert greide å få henne inn på en buss som kjørte bort med henne.

Det nasjonale sikkerhetspolitiet er ikke bedt om å ta del i granskingen, som det lokale politiet foreløpig tar seg av.

Det er høy beredskap mot terror i Frankrike etter flere svært dødelige angrep de siste årene i Paris og Nice. Lyon har imidlertid sluppet lettere fra terroren, inntil 14 mennesker ble lettere skadd da en bombe gikk av ved et bakeri i byen i mai i fjor. (NTB-AFP)

Tre av de skadede svever mellom liv og død, skriver Le Figaro. Politifolk og soldater i Villeurbanne, Lyon etter knivangrepet. Foto: Philippe Desmazes / AFP / scanpix

 

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂