Seks personer er pågrepet og siktet for terror etter at de skal ha planlagt et angrep mot Frankrikes president Emmanuel Macron, melder franske medier.

Ifølge BFMTV tilhører de pågrepne et høyreekstremt miljø.

Planene skal ha vært løse og uferdige, men voldelige, opplyser en ikke navngitt kilde i det franske rettsvesenet tirsdag.

Ifølge avisen Le Figaro dreier det seg om fem menn og en kvinne i alderen 22 til 62 år. Alle ble tirsdag varetektsfengslet siktet for terror.

Pågripelsene skjedde på tre ulike steder. Fire av dem ble pågrepet i Moselle ved grensen til Tyskland, én ble pågrepet i Isèr sørøst for Lyon og den sjette ble pågrepet i Ille-et Vilaine nordvest i Frankrike, ifølge en ikke navngitt kilde.

Ifølge BFMTV ble det også beslaglagt et våpen hos mannen som anses som hovedmistenkt.

Franske myndigheter har ikke kommet med flere opplysninger om de seks siktede. Det er heller ikke kjent om alle samarbeidet om samme plan.

Pågripelsene kommer få dager før USAs president Donald Trump og en rekke andre statsoverhoder og regjeringssjefer skal delta på 100-årsdagen for signeringen av våpenhvilen som fikk slutt på første verdenskrig.

President Macron var tirsdag i Verdun i forbindelse med jubileet. Hovedmarkeringen finner sted i helgen.

For ett år siden ble åtte høyreekstremister siktet for terrorplaner mot politikere og moskeer i Frankrike. Alle skal ha hatt forbindelser til en 21 år gammel mann som administrerte en Facebook-side som hyllet Anders Behring Breivik.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.