Myndighetene i Frankrike bekrefter at de vil tiltale tre demonstranter som under en demonstrasjon viste fingeren til president Emmanuel Macron. Ifølge Breibart dreier det seg om to menn og en kvinne, som nå risikerer å bli dømt for kriminelle handlinger etter å ha vist sin misnøye med Macron og den omstridte pensjonsreformen, som Macron tvang gjennom ved dekret.

De tre skal angivelig ha forbrutt seg mot en drakonisk lov i landet som forbyr uttalelser som «påvirker den personlige verdigheten eller respekten som en offentlig tjenestemann har krav på» med den påståtte gesten, som sies å ha blitt gitt mens Macron var på turné rundt i Frankrike tidligere i uken i et desperat forsøk på å gjenvinne tillit i offentlighetens.

Ifølge BFMTV skal alle tre ha innrømmet at de viste Macron fingeren under hans besøk i Sélestat forrige uke. Ifølge La Chaîne Info risikerer de tre tiltalte opp mot 15.000 euro i bot og i verste fall ett år i fengsel for å ha krenket presidenten.

For bare noen uker siden ble en fransk kvinne i 50-årene pågrepet av politiet og risikerer nå en bot på 12.000 euro for å ha kalt president Emmanuel Macron for «søppel».

Kvinnen fikk vite at hun var mistenkt for forbrytelsen «forakt for en person som innehar offentlig myndighet». Hun og de tre som tiltales nå er altså tiltalt for «antistatlige holdninger».

Fransk kvinne risikerer 12.000 euro i bot for å ha fornærmet Macron

Macrons rundreise i Frankrike har ikke vært noen suksess. Stort sett over alt har den franske presidenten blitt møtt av rasende demonstranter. Dette har Macron selv erkjent.

– Jeg er ikke døv og hører sinnet, erkjente president Emmanuel Macron onsdag 19. april.

– Jeg forventet ikke noe annet og det vil ikke stanse turene mine, la han til.

Selv om demonstrasjonene dreier seg om pensjonsreformen, er det grunn til å anta at frustrasjonen i Frankrike skyldes mange ulike ting, som eksploderte i massive demonstrasjoner og streiker da pensjonsreformen ble dråpen som fikk demningen til å briste.

Selv britisk politi bistår i disse overgrepene mot franske borgere. Den franske forleggeren Ernest Moret ble arrestert av britisk politi ved ankomst, fordi han ikke ville oppgi passordet på sin mobil. Moret ble arrestert med henvisning til seksjon 7 i terrorloven.

Hvorfor var de interessert i Moret? Fordi forlaget er venstreorientert og Moret hadde deltatt i pensjonsprotestene. Fransk politi ville gjerne sjekke ham. Det enkleste var å be britiske kolleger plukke ham opp.

Les også:

Forlegger kastet i fengsel for å nekte å oppgi passordet til sin mobil

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.