Fransk politi og miljøaktivister utkjempet tidligere idag et voldelig slag rundt et vannreservoar.

3200 politi mot 25.000 demonstranter

Det er meldt om minst tredve skadede og at politiet avfyrte mer enn 4000 ikke-dødelige granater for å stoppe mellom 25.000 og 30.000 demonstranter som var delvis bevæpnet med macheter, økser og bensinbomber. Slaget sto i landsbyen Sainte-Soline i det vestlige Frankrike.

Rundt 3200 politimenn og ti helikoptre ble satt inn for å hindre demonstrantene i å ta seg inn i vannreservoaret som skal sikre bøndene i regionen tilstrekkelig vannforsyning i sommermånedene. Ytterligere 15 reservoarer er planlagt. 

To kritisk skadet

Videoopptak viser demonstranter rykke frem i en sky av tåregass, brennende politibiler og folk som angriper politiets linjer.

Videoene er hentet fra meldingsappen Telegram.

23 politimenn og seks demonstranter fikk lettere skader. To kritisk skadede – en politimann og en demonstrant – ble fraktet med helikopter til sykehus. Protestantene hevder at 200 demonstranter ble skadet.

Påtalemyndigheten har besluttet å åpne etterforskning av organisasjonen Les Soulèvements de la Terre og identifisere de ansvarlige bak denne spesielt voldelige bevegelsen, skriver France3.

Landsomfattende protester mot Macron

Demonstrasjonen i Sainte-Soline kommer ovenpå mer enn en ukes landsomfattende protester mot president Emmanuel Macrons bruk av dekret for å presse igjennom en pensjonsreform. 

Kong Charles III av Storbritannia kansellerte et besøk i Frankrike av frykt for demonstrasjonene.

Fransk politi: Frankrike er på randen av opprør

 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.