Protestene fortsetter i Frankrike. For niende helg på rad demonstrerte godt over hundre tusen mennesker mot Macron og de omstridte vaksinepassene. Blant annet ble to kvinner slått med batong da de besøkte et kjøpesenter uten å kunne forevise vaksinepass.

De to ble omringet av nesten ti politifolk, slått og lagt i bakken.

Fredag ble den franske helseministeren Agnes Buzyn tiltalt for sin håndtering av pandemien. Buzyn har fått sterk kritikk for sin mangel på handlekraft.

I januar 2020 sa hun at det var «praktisk talt ingen risiko for at Covid-19 skulle spres fra Kina til Frankrike». Hun sa videre at «risikoen for spredning av koronaviruset blant befolkningen er veldig liten».

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Selv om lørdagens demonstrasjon startet rolig, utviklet situasjonen seg etter hvert til å bli mer brutal enn under tidligere demonstrasjoner, skriver Le Figaro. Det var flere sammenstøt mellom politiet og demonstranter i Paris.

121.000 mennesker skal ha deltatt i en rekke protester rundt omkring i Frankrike. Bare i Paris ble 104 demonstranter pågrepet. Tre politifolk ble lettere skadet.

Politiet brukte store høyttalere og beordret demonstrantene til å forlate området, men de fleste overhørte politiets ordre. Politiet truet da med å bruke vold.

Demonstranter beskrev praksisen med vaksinepass som barbarisme, segregering og apartheid. Det ble kastet flasker, stein og andre ting mot politiet.

Også i Toulouse var det store demonstrasjoner som endte i konfrontasjoner mellom politiet og demonstranter.

Les også: Stadig flere land ruller ut obliga­toriske vaksiner mot Covid-19

Le Figaro
Samnytt

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂