Sterke ord til Macron å være: Han omtaler drapet på en lærer i Arras som «barbarisk islamistisk terrorisme». Han sa dette under et besøk på skolen hvor læreren ble drept. Akkurat som med Samuel Paty er det en tsjetsjener som er gjerningsmann.

Politiet fotfulgte ham, men klarte likevel ikke å avverge drapet.

En mistenkt gjerningsmann er pågrepet. Han er tidligere elev ved skolen.

Det er snakk om en russisk statsborger med tsjetsjensk bakgrunn. Etterretningstjenesten melder at han har blitt fulgt nøye siden sommeren, med både spaning og telefonovervåking. Han ble oppsøkt så sent som torsdag, skriver AP.

Samfunnet vet ikke hvordan det skal håndtere farlige personer før de begår en alvorlig forbrytelse.

Macron sa at læreren som ble drept, reddet flere andre personer.

Det skal også ha vært en hendelse av samme karakter på en annen skole, men detaljene er sparsomme.

Tilstanden er kritisk for en annen lærer og en sikkerhetsvakt som også ble angrepet.

Julie Duhamel fra lærerfagforeningen Unsa forteller til Franceinfo at lærere hadde lagt merke til den mistenkte gjerningsmannens radikalisering «for noen år siden».

Fransk politi så ingen sammenheng med begivenhetene i Israel, helt til de ombestemte seg og sa at det var en sammenheng. Beredskapen heves til høyeste nivå.

Statsminister Elisabeth Bornes kontor bekrefter til AFP at beredskapsnivået heves etter knivangrepet.

Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin sier i et intervju med TF1 fredag kveld at det er en kobling mellom knivangrepet og den pågående situasjonen i Midtøsten. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.