En lærer er drept og to personer er blitt alvorlig skadd i et knivangrep på en videregående skole i byen Arras nord i Frankrike. De skadde var en annen lærer og en sikkerhetsvakt.

Flere medier, blant annet den franske avisen Le Figaro samt britiske BBC, melder at gjerningsmannen skal ha ropt «Allahu akbar!» (Allah er størst!) under angrepet.

Le Figaro omtaler hendelsen som terror, og den franske påtalemyndigheten for antiterror sier at de har åpnet etterforskning etter angrepet.

Gjerningsmannen, samt hans bror, ble arrestert av politiet ifølge innenriksdepartementet. Begge sies å være av tsjetsjensk opprinnelse.

Den mistenkte terroristen skal ha vært tidligere elev ved skolen, og kjent for sikkerhetstjenestene for sitt engasjement i radikalt islam.

Videoene som viser angrepet sirkulerte raskt på sosiale nettverk:

 

Dette er ikke første gang at lærere i Frankrike blir myrdet i terrorangrep. Den franske læreren Samuel Paty ble myrdet på åpen gate av en jihadist, også han med tsjetsjensk bakgrunn, i 2020.

En tidligere leder for den palestinske terrororganisasjonen Hamas har oppfordret muslimer over hele verden til å vise sinne og jihad fredag 13. oktober.

Frankrike: Rektor ble truet med hals­hugging og død da jente ikke fikk bruke muslimsk bekledning

Tidligere Hamas-leder oppfordrer «den muslimske verden» til jihad fredag

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.