Fredag holdt alle de tre jødiske skolene i Amsterdam stengt. Det har aldri skjedd før at skolene ikke har våget å holde åpent av frykt for terrorhandlinger. Skoleledelsen henviste til foruroligende meldinger på sosiale medier og at myndighetene ikke er i stand til å garantere for skolenes sikkerhet.

Hamas kalte til jihad

Skoleledelsen fryktet i likhet med både foreldre og elever for hva som kunne skje efterat Hamas kalte hele den muslimske verden til jihad fredag den 13. Lederen ved en av skolene efterspør lignende sikkerhetsforanstaltninger som i Belgia der det hele dagen er utplassert væpnede vakter ved inngangsportene, ikke bare ved skolestart og skoleslutt. Dette kan ikke nederlandsk politi og myndigheter tilby. 

I en felles uttalelse skriver institusjonene at de har valgt nettbasert undervisning av hensyn til barnas og de ansattes sikkerhet. 

Også i England og Frankrike

Også i London var flere jødiske skoler stengt av hensyn til barnas og de ansattes sikkerhet. Jødiske barn blir advart mot å bruke skoleuniform og jødiske symboler.

Ved en fransk skole ble en lærer drept med kniv. En annen lærer og en sikkerhetsvakt ble skadet. Den mistenkte ropte Allahu Akhbar.

– Læreren ble stukket med kniv da han forsøkte å beskytte elevene. Han gjorde det vi alle gjør: Jobber hele tiden for elevene, underviser og beskytter dem.

– Har Frankrike omsider fått nok? spør Alissa:

Frankrike: Lærer myrdet i knivangrep, gjerningsmannen ropte «Allahu akbar»

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.