Ei 14 år gammel jente har dødd av et hjerteinfarkt i Øst-Frankrike etter at skolen hennes stengte ned for å beskytte seg mot en knivangriper som såret to andre jenter. Dette melder Radio France Internationale (RFI).

Hendelsen skjedde i den lille byen Souffelweyersheim nær Strasbourg i provinsen Alsace.

Tenåringen «ble reddet av lærere som var svært raske til å tilkalle brannvesenet. Hun døde på slutten av ettermiddagen», uttaler Olivier Faron fra utdanningsdepartementet.

Jentas ungdomsskole i Souffelweyersheim stengte dørene torsdag ettermiddag etter at en mann knivstakk to andre jenter på 7 og 11 år utenfor en nærliggende barneskole.

«Dessverre gjennomgikk denne eleven en episode med svært høyt stress som førte til et hjerteinfarkt», uttaler Faron.

Ei mor utenfor ungdomsskolen fredag morgen fortalte at sønnen hennes, som går i første klasse på videregående, også hadde vært redd under nedstengningen dagen før.

«Mens de på barneskolen gjorde det mer som en lek, var det kanskje litt for direkte her», sier Deborah Wendling.

«Han trodde det var en bevæpnet person på skolen. De kunne høre dører som smalt, men i virkeligheten var det bare andre klasserom som låste seg.»

Olivier Faron forsvarer lærernes reaksjon. «Det finnes ingen perfekt løsning», kommenterer han. Men «vi vil analysere grundig hva som skjedde. Hvis vi kan lære noe av dette, skal vi gjøre det».

De to jentene som ble skadet i angrepet, ble utskrevet fra sykehuset torsdag kveld med lettere skader.

Politiet har arrestert den 30 år gamle gjerningsmannen. Det er innledet etterforskning av «drapsforsøk på mindreårige», opplyser påtalemyndigheten. Det var ikke umiddelbart klart hva som hadde motivert ham, men han var «psykisk skjør» og det så ikke ut til å være «en terrorhandling».

Paris: Rektor går av etter islamske drapstrusler

Frankrike: 15-åring slått i hjel ved skolen sin

Hendelsen kommer i kjølvannet av en rekke angrep på franske skolebarn.

En 15-åring ble slått i hjel ved skolen sin utenfor Paris tidligere denne måneden. Frankrikes president Emmanuel Macron uttalte at franske skoler må «beskyttes» mot «uhemmet vold blant våre tenåringer og noen ganger blant stadig yngre».

I Paris gikk en rektor av i mars etter at drapstrusler fra militante muslimer sirkulerte mot ham på sosiale medier.

Frankrike vil nå opprette en mobil sikkerhetsstyrke for skoler som «opplever vanskeligheter». Utdanningsminister Nicole Belloubet hevder at den nye styrken skal berolige lærerne og øke sikkerheten.

Torsdag kunngjorde den franske statsministeren Gabriel Attal flere tiltak for å slå ned på vold i og rundt landets skoler.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.