Frankrike er, i likhet med flere andre vestlige land, preget av dyp indre splid.

Disiplinærråd i Frankrikes utdanningsdepartement har sanksjonert 605 elever etter hendelser som forstyrret hyllesten til de myrdede lærerne Dominique Bernard og Samuel Paty i oktober.

Rundt 179 hendelser med forstyrrelser ble registrert under stillheten i franske ungdomsskoler og videregående skoler 16. oktober til minne om Bernard og Paty.

Kunnskapsdepartementet har kunngjort at 454 elever er blitt ekskludert. 85 av disse permanent, 322 midlertidig og 47 ble suspendert.

De 85 elevene som ble permanent ekskluderte må nå finne alternative skoler.

For de mest alvorlige protesthandlingene, for eksempel lovbruddet «rettferdiggjørelse av terrorisme», var elevene allerede blitt fjernet fra skolen umiddelbart etter at hyllesten ble avholdt.

«Disse sanksjonene er først og fremst en forpliktelse som overholdes», sier minister for nasjonal utdanning og ungdom Gabriel Attal i en uttalelse.

Umiddelbart etter den forstyrrede hyllesten til lærerne hadde utdanningsminister Attal lovet strenge straffer. «Jeg forpliktet meg overfor det franske folket at jeg ikke ville la noe stå uimotsagt, i navnet til minnet om Dominique Bernard og Samuel Paty, og i navnet til respekt for autoritet i skolene».

Dominique Bernard, lærer i fransk, ble knivstukket til døde av en militant muslim på en skole i Arras 13. oktober i år. Historielærer Samuel Paty ble myrdet av en militant muslim nær skolen sin utenfor Paris 13. oktober 2020. Begge mordene blir klassifisert som terror av myndighetene.

Frankrike: Lærer myrdet i knivangrep, gjerningsmannen ropte «Allahu akbar»

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.