Volden fortsetter å spre seg i alle deler av det franske samfunnet, også i skolene.

En skolegutt i Nord-Frankrike ropte «Allahu akbar» da han jaget to av klassekameratene sine med en tapetkniv. Dette er det siste i en rekke islamsk-inspirerte angrep i landet.

14-åringen, som ikke er navngitt, jaget to elever i klassen sin gjennom korridorene til Collège De La Morinie i Saint-Omer, i Pas-de-Calais-regionen i det nordlige Frankrike.

Politikilder sa til lokale medier at det ikke så ut til at noen ble skadet, da en veileder satte en stopper for hendelsen. Gutten var kjent av politiet.

I desember har det vært en rekke trusler eller angrep mot franske skoler og barnehager.

Ansatte ved en barnehage i Créteil, en forstad til Paris, ble konfrontert av en truende mann som viftet med en kniv. Etter å ha oppsøkt direktøren for Les minis Kids creche, henvendte mannen seg til henne med en 15 cm lang kniv og erklærte: «Du er en jøde, du er en sionist, fem av oss skal komme og voldta deg, kutte deg opp som de gjorde i Gaza». Påtalemyndigheten har åpnet en etterforskning over trusler basert på «rase, etnisitet, nasjonalitet eller religion».

Dette skjedde bare timer etter at ei 12 år gammel skolejente ble holdt fast av personalet og varetektsfengslet av politiet etter å ha truet engelsklæreren sin med kniv under undervisningen på en skole i Rennes. Aktor sa at jenta erklærte at hun ønsket å utføre angrepet sitt «som det i Arras», med henvisning til terrorangrepet 13. oktober der læreren Dominique Bernard ble knivstukket i hjel av en jihadist på en videregående skole i den nordfranske byen.

Noen dager tidligere skal en lærer ved Jacques Cartier-skolen i Issou, vest for Paris, ha fryktet for sitt liv etter at ei gruppe muslimske elever truet henne og anklaget henne for rasisme da hun viste et italiensk renessansemaleri for klassen.

Seks tenåringer ble nylig dømt til relativt milde straffer for medvirkning til drapet og halshoggingen av læreren Samuel Paty i 2020.

Disiplinærråd i Frankrikes utdanningsdepartement har sanksjonert 605 elever etter hendelser som forstyrret hyllesten til de myrdede lærerne Dominique Bernard og Samuel Paty i oktober. Både Bernard og Paty ble myrdet av militante muslimer.

74 % av muslimer mellom 18 og 25 år i Frankrike sier at de setter islamske sharialover over lovene i den franske republikken.

En fransk meningsmåling viser at 91 prosent av de spurte frykter en eskalering av volden og sammen­støtene mellom ulike samfunns­grupper i landet.

Etter et dødelig angrep i landsbyen Crépol advarer partileder Marine Le Pen om at grov vold også er i ferd med å spre seg til den franske landsbygda.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.