Et portrett av Samuel Paty står på trappen ved nasjonal­forsamlingen i Paris før en minnestund for den drepte læreren den 20. oktober 2020. Foto: Lewis Joly / AP / NTB.

Antallet trusler og forherligelser av terrorisme i Frankrike etter drapet på Samuel Paty eksploderer, opplyser en anonym kilde i det franske rettsvesenet.

Truslene omfatter offentlige personer som presidenten, statsministeren, statsråder og parlamentsmedlemmer, men også lærere, skriver Sud Ouest.

Den siste uken i oktober ble det på nasjonal skala innledet etterforskning i nesten 200 saker som gjaldt dødstrusler, også halshugging, terrorforherligelse og lignende forbrytelser etter den bestialske likvidasjonen av den franske læreren.

I Essonne ble borgermesteren truet med halshugging for angivelig å ha fornærmet profeten Muhammed etter å ha hedret Patys minne, opplyser en kilde i rettsvesenet til Le Parisien.

I Gisors i Normandie har en 12 år gammel skolejente spredt fotografiet med Patys avskårne hode blant medelevene. I Caluire-et-Cuire i Rhône-distriktet har en 15 år gammel elev truet med å kutte hodet av sin egen lærer.

Frankrikes undervisningsminister Jean-Michel Blanquer opplyser til RTL at franske skolemyndigheter har registrert rundt 400 forstyrrelser av minnestunder for Samuel Paty med ett minutts stillhet, for eksempel med latter.

En 34 år gammel algerier i Pontoise er blitt dømt til seks måneders fengsel for å ha glorifisert drapet på Samuel Paty, mens en mann i Versailles er blitt dømt til ett års fengsel for å ha truet med å kutte hodet av en lærer.

Men også overfor mindreårige er reaksjonene kontante. En 17 år gammel skolejente satt sju timer i politvaretekt etter å ha forherliget terrorisme under en minnestund for Samuel Paty.

17-åringens advokat har skrevet til FNs menneskerettsråd for å be om at Frankrike får en påminnelse om sine internasjonale forpliktelser, skriver Sud Ouest.

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.