Den franske innenriksministeren krever at Pantin-moskeen stenges etter det islamistiske drapet på Samuel Paty. Illustrasjonsfoto: AP Photo / Brennan Linsley / NTB

Franske myndigheter vil stenge Pantin-moskeen i Paris-regionen onsdag kveld. Moskeen skal i forkant av halshuggingen ha vist og videresendt en video som fordømte undervisningen til Samuel Paty fordi han viste karikaturer av Muhammed.

«Fristen for stenging er 48 timer, så moskeen vil bli stengt onsdag kveld», har en kilde opplyst til franske DH. Informasjon ble bekreftet av innenriksminister Gérald Darmanin mandag kveld på tv-kanalen TF1.

Moskeen vil være stengt i en periode på seks måneder, og stengevarsel ble sendt mandag kveld, ifølge nyhetskanalens kilde.

Det er ikke utelukkende deling av videoen der den henrettede læreren fordømmes som har ført til at myndighetene krever at moskeen stenger dørene. Også imamen som styrer moskeen skal være i myndighetenes søkelys. Imamen skal 9. oktober ha delt en video av faren til en student ved Collège du Bois d’Aulne i Conflans-Sainte-Honorine, nordvest for Paris. Faren i videoen raser over et kurs om ytringsfrihet gitt 5. oktober av Samuel Paty, skriver DH.

Ti dager etter videodelingen ble historie- og geografilæreren halshugget midt på gaten av en 18 år gammel tsjetsjensk russer i Conflans-Saint-Honorine.

Den franske innenriksministeren sa også at imamen i Pantin-moskeen tidligere hadde vært involvert i stenging. I oktober ble en islamistisk, underjordisk skole funnet og stengt i Bobigny, nær Pantin.

– Barn fra 2 til 6 år brukte hijab, uten plass til å leke på, uten vindu, uten lærer, sa Gérald Darmanin til TF1.

Etter halshuggingen av Paty har Darmanin lovet «en krig mot republikkens fiender», og franske myndigheter har iverksatt en rekke operasjoner rettet mot den islamistiske bevegelsen. Femten personer satt fortsatt i varetekt tirsdag morgen i forbindelse med etterforskningen av halshuggingen av Samuel Paty.

– Det vil ikke være ett minutts pusterom for republikkens fiender, sa innenriksministeren.
Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!