Den store moskeen i Pantin. Foto: Facebook.

En moské utenfor Paris som ble stengt etter å ha medvirket til stemnings­bølgen mot den senere drepte og halshugde læreren Samuel Paty i oktober 2020, får åpne igjen først­kommende fredag, like før ramadan, skriver Le Parisien.

Den store moskeen i Pantin, som ligger i departementet Seine-Saint-Denis like utenfor den franske hovedstaden, ble stengt av Frankrikes innenriks­minister Gérald Darmanin den 21. oktober 2020, bare fem dager etter det bestialske drapet på Paty i Conflans-Saint-Honorine.

Noe av bakgrunnen var at ledelsen ved moskeen hadde spredt videoen med faren til en av Patys elever, som spilte en hovedrolle i å piske opp den hatefulle stemnings­bølgen mot den franske læreren.

Etter den tsjetsjenske terroristen Abdoullakh Anzorovs ugjerning forsikret den franske regjeringen at den ville slå hardt ned på islamistiske miljøer i Frankrike.

Men etter nesten seks måneders stengning gjenåpner altså Pantin-moskeen i morgen – det opplyser prefekten, dvs. regjeringens øverste representant, i Seine-Saint-Denis, Georges-François Leclerc, til nyhetsbyrået AFP.

En betingelse innenriks­departementet hadde satt for gjenåpningen, var at dens leder M’Hammed Henniche gikk av, noe han gjorde i midten av mars. Moskeens imam, som etter regjeringens oppfatning var islamist, hadde allerede gått av den 26. oktober.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.