Abdelhakim Sefrioui. Stillbilde fra video: Facebook.

En fransk appell­domstol har mandag avvist en begjæring fra islamisten Abdelhakim Sefrioui om frafallelse av siktelsen for medvirkning til terror­drapet på læreren Samuel Paty i Conflans-Sainte-Honorine utenfor Paris den 16. oktober 2020.

Det skriver Le Figaro.

Med mindre avslaget ankes videre til kassasjons­domstolen, og denne gir Sefrioui medhold, har franske påtale­myndigheter dermed klar bane for å ta ut tiltale mot den 62 år gamle imamen, som spilte en hovedrolle i å piske opp hatstemningen mot Paty.

Den 18 år gamle tsjetsjenske terroristen Abdullakh Anzorov skar hodet av Paty på gaten fordi denne hadde vist frem Charlie Hebdo-karikaturer av profeten Muhammed mens hans underviste om ytringsfrihet. Før drapet betalte han tre elever for å peke ut læreren for seg.

Abdelhakim Sefrioui ble pågrepet i slutten av oktober i fjor fordi han hadde gått ut i offentlig­heten og bidratt til at Paty ble et mål, fremfor alt med en video fem dager før drapet, og har siden pågripelsen sittet varetekts­fengslet på isolat.

62-åringen står på S-listen over kjente sikkerhets­trusler i Frankrike, og har vært overvåket siden han kom til landet i 1982.

Også Brahim Chnina, faren til jenta som satte det hele i gang ved å anklage Paty for å ha vist frem karikaturer (uten selv å vært tilstede), er under tiltale for medvirkning til det bestialske drapet.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.