Frankrikes president Emmanuel Macron hedrer Samuel Paty ved den drepte lærerens kiste under en minnestund ved Sorbonne-universitetet i Paris den 21. oktober 2020. Foto: Francois Mori / AP / NTB

Den franske påtalemyndighetens antiterrorenhet har siktet sju personer for å ha medvirket til Abdullakh Anzorovs bestialske drap på læreren Samuel Paty utenfor Paris sist fredag, skriver Le Monde.

«Det er nå klart at læreren ble utpekt som et mål i sosiale medier» av slektningen til eleven som utløste kontroversen, Brahim C., og den islamistiske aktivisten Abdelhakim Sefrioui, uttaler statsadvokaten i saken, Jean-François Ricard. De to, som begge er siktet for medvirkning til terrordrap, hadde oppfordret muslimer til å mobilisere mot Paty.

To av tre venner av Anzorov som anklages for å ha hjulpet ham med forberedelsene til drapet, har selv meldt seg for politiet.

Den ene av dem, en 19-åring, mistenkes for dagen i forveien å ha ledsaget drapsmannen til Rouen for å kjøpe en kniv som be funnet på åstedet. Den andre, som er 18 år, var med Anzarov i butikken, og kjørte deretter terroristen til to butikker i Osny (Val-d’Oise), der han kjøpte to AirSoft-pistoler.

To 14 og 15 år gamle elever ved skolen der Paty arbeidet, er dessuten anklaget for å ha pekt ut læreren mot en betaling på mellom 300 og 350 euro. Terroristen kjente kun Patys navn, og klarte kun å identifisere ham ved hjelp av de to elevene, som også er siktet for medvirkning til terrordrap.

Det er ellers kommet frem at den 18 år gamle tsjetsjenske drapsmannens radikalisering hadde pågått åpenlyst i minst seks måneder. Anzarov hadde forsvart jihad, opptrådt kvinnefiendtlig og drevet propaganda i sin egen familie. Likevel var radikaliseringen hans ukjent for sikkerhetsmyndighetene.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!