Folk befinner seg langs Seinen i Paris om kvelden den 17. september 2020. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

To muslimske kvinner som befant seg i nærheten av Eiffeltårnet i Paris ble i 20-tiden søndag kveld angrepet og knivstukket av to andre kvinner etter en ordveksling som utartet til munnhuggeri.

Tirsdag ble to kvinner arrestert og siktet for mordforsøk i forbindelse med etterforskning av hendelsen, opplyser franske påtalemyndigheter.

Ifølge den franske avisen Sud Ouest begynte hendelsesforløpet med at de to muslimske kvinnene, den ene av dem med hodeslør, bad to kvinner med hunder som ikke var i bånd, om å se til at hundene ikke kom i nærheten av noen barn som befant seg i en gruppe bestående av deres familiemedlemmer.

Kvinnene med hundene skal da ha kalt de muslimske kvinnene for «møkkete arabere» og bedt dem ryke og reise, med den begrunnelse at de selv kom til stedet først, for deretter å gå til angrep. Den ene muslimske kvinnen skal ha blitt rammet i magen og hodet.

En video fra åstedet sirkulerer i sosiale medier, og på nettet har den utløst kritikk av franske medier for at disse har nedtonet knivstikkingen.

Den sparsomme dekningen reiser spørsmål om hvorvidt franske medier ønsker å unngå å eskalere en bølge av negative følelser mot Frankrikes muslimske befolkning etter det bestialske, islamistiske drapet på læreren Samuel Paty sist fredag.

NTB-Ritzau melder onsdag at flere moskeer i Frankrike har fått politibeskyttelse etter drapet.

 

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂