Frankrike er i sjokk etter det brutale drapet på en tolv år gammel jente i Paris forrige fredag. Emmanuel Macron poserer ved å invitere foreldrene til l’Élysée mens opposisjonen gir ham og hans styre ansvaret for barnets død.

I årevis har franske myndigheter avvist enhver sammenheng mellom immigrasjon og kriminalitet, men den avvisningen blir stadig mindre troverdig. 

De som advarer mot utviklingen er i så lang tid blitt forsøkt assosiert med politiske bevegelser som vi i 1940–1945 bekjempet med livet som innsats, at de er i ferd med å miste den avskrekkende og moralsk fordømmende virkningen. 

Vi har sett det i Sverige og vi har sett det i Italia. I sitt stille sinn har Marine Le Pen god grunn til å tro at Giorgia Meloni med tiden ikke vil være den eneste høyreorienterte blondinen ved makten.

Drapet på Lola Daviet i det 19. arrondissementet i Paris, har gjort noe med Frankrike

Detaljene om hvordan hun døde, er for grusomme til å beskrives. At det var en 24 år gammel kvinne som ble siktet for seksuelle overgrep, mishandling og å ha skåret hodet av den lille jenta, ble møtt med vantro. 

Det at hun er algerisk statsborger og at hun oppholder seg ulovlig i Frankrike etter at studentvisumet løp ut, har skapt oppstyr. 

Om medieoppstyret denne gang vil føre til noe mer enn forskrekket debatt som etter litt tid stilner, vil tiden vise. Frankrike har i lang tid nu, vist evne til å absorbere det ene sjokket etter det andre. 

Hvem har støttet ankomsten av millioner av mennesker?

Spørsmålene som stilles fra høyresiden i fransk politikk, er hvem som bevisst har støttet ankomsten av millioner av mennesker til Frankrike. Ville vi fått noe Charlie Hebdo-angrep uten disse menneskene – som hver især selvfølgelig ikke står for det barbari de som helhet bringer med seg? Ville Samuel Paty blitt halshugget hvis ikke grensene var åpne? Også den gang stilte Emmanuel Macron foran kisten og poserte. 

Spørsmålet er hvor mange ganger Macron skal få lov til å posere med ofrene for den politikken han fører.

– Lola mistet livet fordi du ikke sendte dette mennesket ut av landet, sa det republikanske sentrum-høyre-parlamentsmedlemmet Eric Pauget ifølge The Spectator

Tirsdag stilte Marine Le Pen et spørsmål til statsminister Elisabeth Borne: 

– Den mistenkte for denne barbariske handlingen skulle ikke vært i Frankrike. Hva venter du på, hvorfor stopper du ikke den ukontrollerte, illegale innvandringen?

Lederen i onsdagens Le Figaro Meurtre de Lola: «Silence coupable» – «Skyldig taushet» – krever at regjeringen må sørge for at det ikke blir flere Lola’er. Bare seks prosent av utlendinger som bor ulovlig i Frankrike, ble utvist i 2021. 

Ifølge Observatoire national de la délinquance et des réponses pénales er det registrert 44.000 ofre for knivstikking på to år, mer enn 120 pr. dag.

– Det pågår en lavintensiv borgerkrig utkjempet av den ene siden, sier filosofen Michel Onfray.

La oss repetere noen få saker

  • Militærlegen Alban Gervaise ble nylig slaktet av en mann som ropte «Allahu Akbar» da Gervaise var på vei for å hente sine tre og syv år gamle barn fra den katolske skolen i Marseille
  • René Hadjadj, en eldre jødisk mann, ble kastet fra 17. etasje av sin muslimske nabo
  • Jeremy Cohen ble overkjørt og drept etter å ha flyktet fra mishandling
  • Sarah Halimi ble kastet ut av vinduet av en muslimsk nabo
  • Mireille Knoll overlevde Holocaust, men ikke sin muslimske nabo
  • En jødisk lærer ble i Marseille angrepet med machete av en elev som hadde ønske om å «hugge hodet av en jøde»
  • Maria-prosesjon ble angrepet i Nantes av en gruppe menn som ropte at «dette er Allahs land. Vi skal skjære over halsen på dere» – en påminnelse om pater Jacques Hamels martyrdød i Normandie 2016 og tre katolikker i Notre-Dame de Nice i november 2020
  • Det største jihadist-angrepet i moderne fransk historie kom fredag 13. november 2015 ved Stade de France, på barer, restauranter og konserthuset Bataclan i Paris og kostet 130 menneskeliv

Undervisningsminister Jean Michel Blanquer avslørte i 2021 at det da var registrert 800 islamistiske «episoder» i franske skoler.

  • En lærer på videregående skole er nylig truet på livet med henvisning til hva som skjedde med Samuel Paty, – fordi man ikke skulle snakke om Muhammed-tegninger og ytringsfrihet
  • En lærer i videregående skole ble suspendert for å hylle Taliban. Khalid B. skrev dagen etter erobringen av Kabul på Facebook: – Taliban har vilje og mot

I forrige uke kom Paris’ tidligere politimester Didier Lallement med boken «L’ordre nécessaire» – Den nødvendige orden. Boken er en fordømmende anklage mot den endemiske lovløsheten i hovedstaden, der «en av to forbrytelser begås av en utlending, ofte i en irregulær situasjon». Dette ble referert av Le Pen i spørsmålet hun stilte statsminister Elisabeth Borne.

Paris’ avgåtte politi­mester: – Våre barn og barne­barn står foran en mørk fremtid

Lallements prognose er dyster. Med mindre Frankrikes ukontrollerte immigrasjon blir bragt under kontroll, frykter han at republikken om ikke lenge vil oppleve en «intens og destruktiv» konfrontasjon.

Oppløsningen av Frankrike har ifølge Israel National News, nådd et avansert stadium. Islamister har infiltrert hele det offentlige apparat, fra politiet til skolene. Islamister har rekruttert dusinvis av eks-militære soldater, mange fra spesialiserte enheter.

Bare i september var det 313 angrep på «sekularisme» i offentlige skoler. 

– Frykt og feighet har tatt over og med få unntak er det ingen lærere som er villig til å snakke. Selvsensur, taushet, resignasjon presser seg frem. Didier Lemaire i Le Figaro

«Comment on a laissé islamisme pénétrer l’école» er tittelen på en bok av Jean-Pierre Obin om den islamske erobringen av franske skoler:

– Vi har nådd det punktet at førti prosent av lærerne sensurerer seg selv på «sensitive» emner.

David Bukay skriver i Islam and Infidels at det pågår en krig:

– Det pågår en krig om ytringsfriheten og den krigen vinner islam.

I 2019 drepte en islamist med jobb i politihovedkvarteret, Prefecture de Paris, fire kolleger. Han jobbet i antiterrorenheten.

– Jeg har inntrykk av at immunforsvaret vårt har kollapset og at islam vinner, sier den franske filosofen Pascal Bruckner.

 


Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.