Skjermdump fra en video av en AK47-drive-by-skyting ved en McDonalds i Sollentuna nord for Stockholm tidligere i sommer. Innfelt: Adriana Naghei Ostrowska. Privat foto. Montasje: Kim Møller / Uriasposten.

Adriana skulle fylt 13 i september. Hun ble bare 12. Søndag natt var hun ute for å lufte hunden da hun havnet midt i et oppgjør mellom kriminelle gjenger.

Adriana Naghei Ostrowska ble truffet av ett eller flere skudd ved en bensinstasjon sør i Stockholm. Hun døde senere samme natt av skadene.

Hun bodde i området og var ifølge Sveriges Television ute og luftet hunden da hun ble skutt.

Adriana hadde polsk mor og far fra Iran, skriver Fria Tider. Foreldrene var separert og moren gift på nytt. Adriana bodde sammen med sin mor og hennes nye mann i nærheten av den nattåpne McDonalds-restauranten Adriana gikk til med hunden denne søndagsnatten.

Da jenta befant seg ved restauranten dukket en bil opp og det ble åpnet ild. En kriminell gruppering begynte å skyte mot en annen. Målet for skytingen skal ha vært noen menn i skuddsikre vester som befant seg ved gatekjøkkenet. Adriana havnet i kryssilden.

I polske medier har den tragiske hendelsen vakt stor oppmerksomhet siden Adriana var datter av en polsk kvinne. Både den polske public service-kringkasteren TVP og avisen Super Express har, i motsetning til svenske medier, identifisert Adriana.

Mandag ettermiddag ble det holdt en minnestund på stedet hvor tolvåringen ble skutt.

Politiet har ennå ikke pågrepet noen for drapet.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.