Kvelden den 13. juli sprang en mann bort til en tilfeldig kvinne i Gøteborg og forsøkte å rive spedbarnet hennes ut av barnevognen. Barnet ble reddet av en sele.

– Från gatan tar han sats och springer mot henne, mitt barn, och försöker rycka henne ur vagnen. Jag skriker något i stil med ”vad gör du?” och han svarar ”åh förlåt, förlåt”. Då går han sakta därifrån, sier barnets mor i avhøret. (Nyheter i dag)

Motivet for hendelsen er ukjent, men det mistenkes at rusmisbruk kan være årsaken. Kort tid etter mannen gikk fra kvinnen og barnet hennes, gikk han videre for å skrike på noen busser og deretter kastet han sten på noen balkonger. Blodprøvene viste at han var påvirket av amfetamin.

Utvist fire ganger

Mannen som stod for ugjerningen går under navnet «Khalid Taha» og er asylsøker i Sverige. Taha er dømt for flere kriminelle handlinger og har blitt dømt til utvisning ikke mindre enn fire ganger, skriver Nyheter i dag. Likevel går han fri i Sveriges gater, da de ikke lykkes i å utvise mannen.

Det er mannens identitet som er til hinder for å sende han ut av Sverige. I det svenske registeret er mannen registrert som algerisk statsborger, men ved mer inngående undersøkelser viser det seg at mannen har oppgitt annen identitet i Tyskland, hvor han først ankom som asylsøker. Til Tyskland har mannen oppgitt at han kommer fra Marokko med fødselsår 1997, mens han i Sverige påstår å komme fra Algerie og at han er født i 2001.

Allerede da han ankom Sverige i 2016 kom det fram at mannen var etterlyst i Tyskland under en annen identitet. Mannen har oppholdt seg ulovlig i Sverige i fire år.

I forbindelse med hans seneste forbrytelse, forsøket på å kidnappe et spedbarn, erkjenner mannen at identiteten han oppga i Tyskland er hans riktige. Mannens rettssak starter senere i uken.

Les også: Adriana (12) var ute og luftet hunden – ble skutt og drept

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂