De tre afghanske mennene spurte 15-åringen om han hadde fyr – deretter slo de ham ned og voldtok ham på en «svært hensynsløs og rå måte» i en park i Västerås.

– En grusom forbrytelse, sier statsadvokat Karolin Hellsberg till SVT Nyheter.

Det går nå nesten ikke en uke i Sverige uten at det meldes om enda en overfallsvoldtekt, gjerne flere. Ofte er det snakk om gruppevoldtekt med fra to-tre til fem-seks gjerningsmenn – noen ganger enda flere. Ikke sjelden utsettes offeret i tillegg for grov vold i form av slag og spark.

arrestert-handjern

Så sent som i går ble det kjent at to «ensamkommande flyktingbarn» er fengslet, mistenkt for voldtekt mot en gutt (under 15 år) på et hjem for såkalte flyktningbarn i Borås: Två ensamkommande misstänkta för våldtäkt mot barn

I dag ble det også kjent at 30-årig arabisk asylsøker (nasjonalitet ikke oppgitt) tiltales for overfallsvoldtekt mot en kvinne i Växjö sentrum i september i fjor: Asylsökare kan utvisas för våldtäkt på parkeringsplats

«Särskild hänsynslöshet och råhet»

Den 15-årige pojken var på väg till centralstationen i Västerås när han stoppades av de tre männen, alla i 18-årsåldern. Enligt polisuppgifter till SVT frågade männen efter en cigarettändare. När pojken sa att han inte hade någon blev han nerslagen – och våldtagen.

Etter overfallet i Västerås 29. oktober, hvor gutten ble holdt fast og voldtatt oralt og analt, forlot mennene plassen og gutten oppsøkte sykehus.

Pojken lämnade signalement, enligt polisen «bra» sådana, på de misstänkta, som efter sökarbete kunde hittas och gripas. Två av dem anhölls den 2 november, och en av dem den 6 december.

Onsdag ble de tre tiltalt i Västmanlands tingsrätt, to for grov voldtekt, en for voldtekt. I tiltalen leser vi:

«Brottet bör bedömas som grovt eftersom fler än en deltog i övergreppet samt då gärningsmännen genom sitt handlande har visat särskild hänsynslöshet och råhet då de utsatt målsäganden för flera olika sexuella handlingar och dessa delvis samtidigt.»

Påstår ti års utvisning

Statsadvokaten legger ned påstand om at alle tre, som er afghanere uten svensk statsborgerskap, skal utvises fra Sverige og forbys å komme tilbake i ti år. Hvorfor man ikke krever utvisning på livstid må man antagelig være svensk statsadvokat for å forstå.

Hva slags fengselsstraff som kreves framgår ikke av tiltalen.

En av de tiltalte oppgis å være 18 år, en annen 19. Den tredje har gitt forskjellige opplysninger om sin alder til Migrationsverket. Han påstår nå at han er 18 år.

– Jag ska träffa honom på måndag, vi ska gå igenom hela åtalet då. Han medger vissa faktiska omständigheter, men inte att det ska ha varit någon våldtäkt, säger advokat Mats Hogfeldt som företräder en av männen som åtalats för grov våldtäkt.

Oppgir ikke nasjonalitet

Alle tre nekter straffskyld, men ifølge Expressen framgår det av tiltalen at det finnes mange tekniske bevis som binder dem til offeret og åstedet.

Det er Expressen som oppgir at de tiltalte er afghanere. Mange andre medier, lokale såvel som riksmedier, omtaler saken, men ingen av dem oppgir de mistenktes nasjonalitet.

Rettssaken er berammet til 27. januar.

 

Expressen: Tre åtalas för våldtäkt av en tonårspojke

SVT: Tre åtalas för pojkvåldtäkt