En mentalt funksjonshemmet kvinne ble midt på natten avvist av en drosje i Malmö, og frastjålet sin mobiltelefon. Da hun ba en gruppe arabere om hjelp ble hun utsatt for en brutal gruppevoldtekt.

Voldtekten skjedde natt til 15. november 2017, mitt i byen foran vitner, og ble dessuten filmet, skriver Fria Tider.

Tre menn på 23, 28 og 31 år stilles i dag for tingretten i Malmö, tiltalt for grov voldtekt. To av de tiltalte er irakiske statsborgere, den tredje har ukjent statsborgerskap. Trioen ble pågrepet først i februar/mars i år, etter at politiet fikk treff på DNA.

Det nu aktuella brottet var en av de överfallsvåldtäkter som skakade Malmö i slutet av 2017 och bland annat ledde till en demonstration på Gustav Adolfs torg mot det sexuella våldet. När 28-åringen kunde gripas i februari uppmärksammades det därför stort i media.

Kvinnan, som har en intellektuell funktionsnedsättning, var desperat och bad en grupp araber om hjälp efter att ha avvisats från en taxi och berövats sin mobiltelefon.

Enligt åtalet tryckte 31-åringen först upp kvinnan mot en bil på Sigtunagatan och våldtog henne vaginalt och analt samtidigt som han tog ett hårt grepp om offrets bröst och smiskade henne över rumpan. De två andra åtalade stod bredvid och såg på tillsammans med flera andra personer. 23-åringen ska ha filmat händelsen med sin mobiltelefon och uppmuntrat 31-åringen verbalt.

Gjerningsmennene tok deretter med seg kvinnen et stykke bort til Spårvägsgatan/Nobelvägen. Der ble kvinnen voldtatt oralt av 28-åringen og 23-åringen. 31-åringen og andre personer befant seg i umiddelbar nærhet, ifølge tiltalen.

«Våldet har orsakat smärta i underliv, nacke, bröst och mun samt blåmärke», skriver aktor, som mener gjerningsmennene har «visat särskild hänsynslöshet eller råhet».

Aktor ber om at de tre tiltalte utvises fra Sverige i 15 år.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.