I en svensk musikkvideo poserte en rapper med et skarpladd våpen. Et par dager senere skal våpenet ha blitt brukt da 12 år gamle Adriana ble skutt og drept.

Document omtalte saken i juli.

Adriana ble skutt og drept ved en bensinstasjon i Botkyrka i Sverige i august i fjor. I dag ble tre personer tiltalt for grovt brudd på våpenloven. I en musikkvideo innspilt et par dager før drapet, poserer de med våpenet som drepte jenta.

Adriana Naghei Ostrowska var ikke målet for skytingen. Hun var ute for å lufte hunden da hun havnet midt i et oppgjør mellom kriminelle gjenger. Natt til 2. august kom hun i skuddlinjen da et stort antall skudd ble avfyrt fra en passerende bil. 12-åringen døde senere samme natt av skadene.

Adriana Naghei Ostrowska ble bare 12 år gammel. Foto: Jon Ehrsson/Polisen

Nå er tre rappere dømt for å ha håndtert skarpladde våpen i en video, melder NTB.

Tre menn i 20-årene, hjemmehørende i Vårby og Västerås, ble tirsdag dømt for grove brudd på våpenloven mellom 30. juli og 1. august i fjor. Fengselsstraffene er på fem år og seks måneder, fire år og et år og to måneder.

Aktor mente de tre hadde minst fire skarpladde våpen, og som bevis ble det framlagt materiale fra innspillingen av den omtalte videoen. Dommen omhandler tre våpen som ble vist i videoen: en pistol, en maskinpistol og et automatgevær av typen AK-47.

Drapet vakte kraftige reaksjoner.

Les også: Svensker har fått mer enn nok: Arrangerer demonstrasjon etter drapet på 12-årig jente

Et stort antall skudd ble avfyrt fra en bil som passerte et spisested i Botkyrka. Målene for skuddene var personer med tilknytning til det kriminelle gjengmiljøet. Men de slapp unna. Adriana ble truffet og døde av skadene.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.