Tre svenske statsborgere som opprinnelig kommer fra Tyrkia er nå etterlyst internasjonalt via Interpol. De tre er mistenkte for å planlagt og utført angrepet som drepte 12 år gamle Adriana utenfor en McDonald’s-restaurant sør for Stockholm i august i fjor.

Adriana hadde to uker igjen av sommerferien. Men tre personer i en stjålet Audi med skytevåpen forsøkte å skyte noen gjengkriminelle som oppholdt seg i nærheten. Minst 21 skudd ble avfyrt, to av disse traff Adriana. Den lille jenta ble erklært død kort tid etter at hun ankom sykehuset. At ingen andre ble skadet eller drept skyldes rene tilfeldigheter,

De siste ukene har politiet og påtalemyndighetene gjort store fremskritt i etterforskningen. En person er arrestert og tiltalt for drap. En annen person er pågrepet i Spania, mistenkt for å ha bidratt til drap.

Fredag ble ytterligere tre personer etterlyst via Interpol, det dreier seg om Serkan Demirkiran (23) Ferdi Kücükgöl (22) og Furkan Kücükgöl (22). Alle disse har tyrkisk bakgrunn. Som begrunnelse for etterlysningen står det at de tre mennene er etterlyst på grunn av mistanke om:

”[…]tillsammans och i samråd med ett antal andra gärningsmän enligt en gemensam brottsplan uppsåtligen planerat och utfört ett mord och ett antal mordförsök på natten den 2 augusti 2020[…]”

Dagen før drapet deltok de tre etterlyste mennene i en musikkvideo. I videoen er både den stjålne Audien og drapsvåpenet (en AK47) synlig. I tillegg deltar flere kjente gjengkriminelle i innspillingen, blant annet folk som er dømt for grove våpenforbrytelser.

Politiet og påtalemyndighetene føler seg sikre på at disse tre oppholder seg i Tyrkia.

– Vi är så säkra som man kan bli på att de befinner sig i Turkiet, säger åklagare Anna Svedin.

Svedin sier de vil innlede samtaler om utlevering med tyrkiske myndigheter. Dette kan bli vanskelig, siden det ikke eksisterer noen utleveringsavtale mellom de to landene. Men man håper at Tyrkia vil se positivt på et ønske om å få utlevert tre personer som er mistenkte for drapet på en 12 år gammel jente.

Foto: Polisen

Senere på fredagskvelden fikk Expressen tilsendt en e-post undertegnet av de tre etterlyste mennene.

Vi har redan vart i kontakt med åklagaren och utredaren. Vi alla tre befinner oss i Turkiet och har turkiskt medborgarskap, vi vet att det inte finns något utlämningsavtal mellan Sverige och Turkiet men vi är villiga att lämna in oss till svensk polis för att bevisa vår oskyldighet.

Vi har absolut inte rymt! vi var kvar i Sverige nästan ett år efter det tragiska händelsen inträffade, vi åkte bara på en lång semester.

MVH Serkan Demirkiran, Furkan Kucukgöl, Ferdi Kucukgöl.

Så får vi se hva som skjer videre. Mennene er mistenkte, ikke dømt. Den eneste grunnen til at vi offentliggjør navnene er at de er publisert i en av de største svenske avisene, så da ville det vært meningsløst å spille på anonymitet.

Expressen

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.