I en svensk musikkvideo poserer en rapper med et skarpladd våpen. Et par dager senere skal våpenet ha blitt brukt da 12 år gamle Adriana ble skutt og drept.

Adriana ble skutt og drept ved en bensinstasjon i Botkyrka i Sverige i august i fjor. I dag ble tre personer tiltalt for grovt brudd på våpenloven. I en musikkvideo innspilt et par dager før drapet, poserer de med våpenet som drepte jenta.

Adriana Naghei Ostrowska var ikke målet for skytingen. Hun var ute for å lufte hunden da hun havnet midt i et oppgjør mellom kriminelle gjenger. Natt til 2. august kom hun i skuddlinjen da et stort antall skudd ble avfyrt fra en passerende bil. 12-åringen døde senere samme natt av skadene.

Drapet vakte kraftige reaksjoner. Svensker har fått mer enn nok: Arrangerer demonstrasjon etter drapet på 12-årig jente

Adriana Naghei Ostrowska ble bare 12 år.

Låten Blue Cheese med gangsterrapperen «10an» har 140.000 visninger på Youtube.

En rekke kriminelle innvandrere poserer med våpen i videoen – blant annet den AK-47-en som påtalemyndigheten mener ble brukt da Adriana ble drept i skyteepisoden i Botkyrka i utkanten av Stockholm. De tre mennene i bilen ble i dag tiltalt for synnerligen grovt brudd på våpenloven.

Rapvideoen viser mannen som først poserer med våpenet, og deretter skyter ut av vinduet fra en bil som kjører i stor fart gjennom et tettbygd område.

Tre menn i 20-årene, hjemmehørende i Vårby og Västerås. Aktor mener de hadde minst fire skarpladde våpen, og som bevis framlegges materiale fra innspillingen av videoen.

Drapsetterforskningen pågår fortsatt. Så langt er fem menn i 20-årsalderen mistenkt for medvirkning. Én befinner seg i Sverige, én ble pågrepet i Spania i forrige uke og tre oppholder seg trolig i Tyrkia.

Etter skytingen i Botkyrka beslagla politiet en mobiltelefon der de fant bilder fra innspillingen av videoen. Politiet fikk tak i råmaterialet og har klart å identifisere alle medvirkende. Tre av dem er de som torsdag ble siktet, fire andre er blant de fem som er mistenkt for medvirkning.

I videoen ses flere våpen, pakker som virker være narkotika, patroner og telefoner, som viser seg å ha flere typer krypteringsapper. De tre siktede håndterer ladde våpen på en svært skjødesløs måte, derfor mener påtalemyndigheten at bruddet på våpenloven er grovt. (NTB-TT)

De tre som er siktet og trolig befinner seg i Tyrkia, er etterlyst internasjonalt.

– Utredningen tyder på att de befinner sig i Turkiet och vi kommer att initiera ett utlämningsförfarande. Vi hoppas att Turkiet kommer att vara behjälpligt med att lämna ut dem till Sverige med tanke på brottets allvar, säger vice chefsåklagare Anna Svedin.

Förundersökningen gällande mordet den 2 augusti 2020 fortsätter. Efter att utländsk polis lyckats knäcka den krypterade chattjänsten ”SKY ECC” utfärdades en europeisk utredningsorder till Frankrike för att få ut material. En första leverans av materialet skedde i början av veckan.

– Vi har indikationer på att de personer vi utreder har använt sig av den här tjänsten bland annat och vi arbetar nu med att bearbeta och analysera det mycket omfattande materialet, säger kriminalinspektör Lukas Molander.

Polisen efterlyser nu ytterligare information gällande mordet.

– Vi förutsätter att det finns personer som har kunskap om mordet och gärningsmännen som ännu inte har kontaktat polisen – vi uppmanar alla som har kunskaper i ärendet att höra av sig, säger kriminalinspektör Lukas Molander. Vi önskar särskilt upplysningar om de vapen som förekommer i musikvideon i anslutning till den vita Audin, eftersom dessa ännu inte är anträffade, säger han. (Fria Tider)

Saken kommer opp for Attunda tingrett i slutten av august.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.