Svensk politi på stadig nye oppdrag knyttet til ran og vold. Her fra en tidligere sak i Trelleborg. Foto: Drago Prvulovic / NTB

En 56-årig mann ble drept med knivstikk, spark og slag, og deretter ranet. Nå er det tatt ut tiltale mot en 23-årig nederlandsk statsborger, opprinnelig fra et land i den tredje verden.

Drapet fant sted i Eksjö kommune i april i år, og karakteriseres av påtalemyndighetene som «spesielt hensynsløst». Offeret var en 56-årig mann som var godt kjent i lokalmiljøet og blant annet var aktiv i miljøet omkring misjonshuset. Eksjö kommune ligger i Småland, et stykke øst for byen Jönköping.

Fria Tider har omtalt saken, med en del detaljer om både selve hendelsen, offeret og den nå tiltalte, antatte gjerningsmannen:

23-årige Mohammed åtalades idag för mordet på en 56-årig svensk på en ort i Eksjö kommun. Mohammed misstänks ha dödat mannen med flera knivhugg, sparkar, stampningar, och slag med tillhygge, samt även rånat honom.

Fria tider fortsetter beskrivelsen av den meget stygge hendelsen:

Natten mellan den 17 och 18 april i år stoppade polisen en 23-årig man i Nässjö i närheten av en personbil. I bilen påträffades misstänkt stöldgods.

Vid en kontroll av personbilen framkom att den ägdes av en 56-årig man hemmahörande i Eksjö kommun. Efter flera försök att få tag på den 56-åriga mannen åkte polisen till mannens bostad där han påträffades död.

Offeret omtales som en voksen mann hjemmehørende i kommunen:

Den 56-årige mannen var välbekant i trakten och var bland annat engagerad i olika aktiviteter i missionshuset i Stensjön utanför Eksjö kommun.

– Om inte polisen agerat så snabbt och handlingskraftigt hade den misstänkta personen kunnat försvinna från platsen vilket väsentligt hade försvårat utredningsarbetet, säger kammaråklagare Jessica Andersson vid i ett uttalande.

Politiet mistenkte straks at det handlet om et drap, og påtalemyndighetene beskriver hendelsen slik:

– Jag påstår att 56-åringen mördades genom att han tillfogats dödligt våld i form av stickskador. Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningen varit av särskilt hänsynslös art. Under utredningen har det bland annat framkommit att 23-åringen och 56-åringen var ytligt bekanta med varandra, samt att det finns teknisk bevisning som binder 23-åringen till brottsplatsen, säger Jessica Andersson.

Den tiltalte, som oppgis å hete Mohammed, nekter straffskyld:

23-åringen, som åtalas för bland annat mord och grovt rån, förnekar brott men medger att han har varit på platsen.

Mohammed er ikke svensk, men har fått statsborgerskap i et annet europeisk land:

Han kommer från tredje världen men har fått medborgarskap i Nederländerna och har tolkbehov på engelska. Åklagaren yrkar att han ska utvisas på livstid.

Rettssaken vil finne sted i Eksjö tingsrätt den 4, 8, 10 og 16 november.

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også :

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:
Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.