2. mars ble to unge menn etterlyst på svensk TV i programmet som nettopp het «Efterlyst». Tre timer senere banker det på døren til familien til en av dem, en 25-åring. Faren Serdar åpner døren og det skal bli det siste han gjør. Serdar flys til Karolinska, men livet står ikke til å redde.

Historien om drapet er et innblikk i dagens Sverige. Det sier noe om råskapen som er raskt voksende og om storpolitikken. Sverige er dratt inn i Midtøstens morderiske konflikter.

Rawwa Majjid (36) Kurdiske reven. Foto: Politiet

Klokken 2100 hadde to unge blitt etterlyst i TV, med politiets tillatelse. De var mistenkt for å ha skutt mot familien til en av de farligste gjengkriminelle i Sverige, Rawa ”Kurdiska räven” Majid.

Slik saken fremstilles i Aftonbladet hadde hverken politiet eller fjernsynet fantasi til å forestille seg at han ville svare med samme mynt.

Det var det som skjedde. Morderne kom for å ta blodhevn.

I et samfunn som blander gangsterklaner og blodhevn eskalerer volden. Den rammet faren, som var god middelklasse. Han var megler.

Hvem er neste? Hva med barn, koner?

Det er ikke rart at svensk politi er bekymret. Men journalistene, som skulle være varselklokker, lar det ikke ringe høyt nok.

Saken har enda en dyster side: Reven Majid har flyktet til Tyrkia. Det brant under føttene hans i Sverige. Men derfra styrer han «butikken» som før. Også gjennom å beordre drap. Politiet tror det var Reven som sto bak henrettelsen av Serdar.

Sønnen på 25 var tilknyttet det farlige Vårbynetvärket, ifølge politiet. Da er ikke ens liv mye verd.

Men faren til Serdar har ytterligere opplysninger som belyser kattepinen Sverige befinner seg i.

Erdogan herjer med Sverige og forlanger etterlyste utlevert.

Men ifølge Serdars far ga tyrkiske myndigheter Reven tyrkisk statsborgerskap i løpet a 24 timer.

På toppen av det hele: Sverige og Tyrkia har ikke utleveringsavtale.

Han har numera fått turkiskt medborgarskap och kan inte lämnas över till Sverige då det saknas utlämningsavtal med Turkiet.

– För mig är det ofattbart att en människa som är efterlyst internationellt inom en natt får han turkiskt medborgarskap, säger pappan och fortsätter:

– Den här killen förgiftar vårt samhället på alla punkter.

Hvordan skal det gå med Sverige?

 

Serdar sköts till döds i sitt hem – Pappan: ”Han var min bästa vän” 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.