Mandag ble det funnet et lik i et skogsområde i Haninge. Den omkomne er en 13 år gammel gutt som er knyttet til kriminelle nettverk. Sveriges statsminister Ulf Kristersson sier at nye grenser er krysset i den volden Sverige opplever nå.

Dette melder Expressen.

– Att mordoffret var i så ung ålder är i sig helt fruktansvärt och visar på ytterligare en dimension av det skoningslösa grova våldet, sier Lisa dos Santos fra påtalemyndighetene i en pressemelding.

Den 13 år gamle gutten var ikke kjent for politiet fra tidligere, men allikevel opplyser politiet at den avdøde gutten kan knyttes til kriminelle nettverk, og det antydes at også denne gutten er tilknyttet nettverket til «Den kurdiske reven».

Gjenglederen, som er navngitt av svenske medier, er etterlyst internasjonalt, men oppholder seg angivelig i Tyrkia.

På senare tid har flera grova våldsdåd med barn som offer kopplats till kriminella nätverk.

Expressen har även i flera artiklar tidigare berättat om 14-åringarna Mohamed Suleiman och Layth Al-Azzawi, som hittats döda under sommaren på olika platser utanför Stockholm.

Pojkarna ska, enligt uppgifter, ha sålt vidare pistoler som de fått den ”Kurdiska rävens” nätverk. När de misslyckats med att få tillbaka vapnen ska ledare inom den kriminella gruppen ha velat statuera exempel – och dödat pojkarna.

Flera personer är häktade misstänkta för inblandning i de misstänkta morden på 14-åringarna.

En 15-åring skal ha utført drapet mot drøyt 80.000 kroner i betaling.

Mye tyder på at blodhevn har etablert seg i det svenske samfunnet, altså at man utfører hevn mot folk som er i tilknytning til sine kriminelle rivaler. Dette kan ramme barn og andre familiemedlemmer.

Det er uvisst om dette er årsaken her, men Document kommer med en artikkel om denne nye og skremmende trenden om noen dager.

Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) reagerer på hendelsen, som viser at nye grenser krysses i de kriminelle gjengenes hevnaksjoner. Også Kristersson antyder at i hvert fall noen av drapene dreier seg om uskyldige familiemedlemmer som blir rammet av volden.

– Når man skyter i hjel barn, når mødre angripes, når mennesker som, så vidt vi vet, er helt uskyldige, blir skutt i gjengenes stadig pågående hevnaksjoner – da mener jeg at nye grenser er krysset, sier statsministeren til nyhetsbyrået TT.

Den døde gutten skal være tilknyttet Foxtrotnettverket, som ledes av Den kurdiske reven.

Foxtrotnettverket er kjent for å benytte mindreårige gutter og ligger ifølge politiet i konflikt med en annen kriminell gjeng, det såkalte Dalennettverket. De to gjengene kjemper om kontroll over narkotikaomsetning i Stockholm og Uppsala-området.

I forrige uke ble en kvinne i 60-årene skutt og drept i Uppsala. Hun var mor til en rival av Den kurdiske reven, ifølge Expressen.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.