Nytt

Dette er et av bildene den svenske avisen presenterer for sine lesere. Dersom norsk politi hadde håpet på hjelp fra svensk allmennhet har de forregnet seg. (Foto Politiet, sladding utført av Aftonbladet)

Svenske Aftonbladet skrev i dag at «en svensk mann» er internasjonalt etterlyst av norsk politi for drapet på Majorstuen i Oslo.

«En 20-årig svensk man är internationellt efterlyst av norsk polis, misstänkt för ett mord och ett knivrån i Oslo i måndags.»

Mannen «kommer fra Uppsala», sa politiinspektør Grete Lien Metlid på en presseorientering i Oslo søndag:

– Vi søker etter en konkret person som er siktet både for drapet og ranet. Han er etterlyst internasjonalt i hele verden. Det er en svensk statsborger. Han er 20 år og kommer fra Uppsala.

Norsk politi offentliggjorde i går overvåkingsbilder av den mistenkte gjerningsmannen, og ifølge Aftonbladet ble svensk politi informert samme dag.

Aftonbladet har sladdet alle bildene av den etterlyste. (Foto Politiet, sladding utført av Aftonbladet)

Ifølge Aftonbladet ble 20-åringen i fjor dømt til fengsel for ran etter å ha gått inn i en bolig og truet beboerne med kniv før han forsvant med flere gjenstander.

Aftonbladet:

En 20-årig svensk man är internationellt efterlyst av norsk polis, misstänkt för ett mord och ett knivrån i Oslo i måndags.

Redan i fredags släppte norsk polis bilder på mannen från en övervakningskamera.

Fredag ble den 20-årige «svenske mannen» internasjonalt etterlyst av norsk politi.

Samma dag släppte Oslopolisen även bilder på mannen till norska medier. Fotografierna är tagna av en övervakningskamera på Skøyen tågstation i Oslo, där han var inne i en kiosk och handlade.

Bildene Aftonbladet publiserer ser imidlertid annerledes ut enn bildene politiet gikk ut med; de er sladdede. Det er knøtt umulig å se hvem som er avbildet på Aftonbladets manipulerte bilder.

Norsk politi kan ikke regne med mye hjelp fra svensk allmennhet.

 

Oppdatering klokken 14: Aftonbladet har nå, fem timer etter publisering, tydeligvis ombestemt seg. Avisen bruker nå usladdede bilder av den mistenkte.

Forhåndsbestill Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Les også