Skjermdump fra en video av en AK47-drive-by-skyting ved en McDonalds i Sollentuna nord for Stockholm tidligere i år. Innfelt: Adriana Naghei Ostrowska. Privat foto. Montasje: Kim Møller / Uriasposten.

Tirsdag morgen ble en mann i 20-årene arrestert, mistenkt for å ha skjult en kriminell person knyttet til skuddrapet på 12 år gamle Adriana i Hallunda i august.

12 år gamle Adriana ble skutt og drept på en bensinstasjon sør i Stockholm 2. august i år. Adriana Naghei Ostrowska bodde i nærheten av stedet der hun ble drept, og var ute og luftet hunden da hun ble skutt.

Mannen som nå er arrestert er arrestert mistenkes for «grovt å ha beskyttet en kriminell». Han ble arrestert i Stockholm-området tirsdag morgen.

I forbindelse med pågripelsen ble det også foretatt en husransakelse, og en annen person er brakt inn til avhør. Denne personen er ikke mistenkt for noen forbrytelse, i svensk politi.

– Intensivt etterforskningsarbeid har pågått siden dag en, og vi har nå nådd et punkt der vi har grunn til å gjennomføre denne arrestasjonen. Arrestasjon er et viktig skritt for å gå videre med saken i sin helhet, sier etterforskningsleder Lukas Molander i en pressemelding.

Politietterforskning med sikte på å straffeforfølge de ansvarlige for skytingen der et uskyldig barn ble offer, er en topprioritet for politiet i Stockholm-regionen. Etterforskningen pågår med uforminsket styrke. Nesten 500 avhør har hittil blitt gjennomført og en stor mengde informasjon er samlet inn og analysert, skriver politiet.

– Håpet er at vi vil kunne gjøre flere arrestasjoner i fremtiden, sier Lukas Molander.

Document omtalte saken i august i år:

Adriana (12) var ute og luftet hunden – ble skutt og drept

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.