Nytt

Advokat Henrik Olsson Lilja ble skutt og såret i Stockholm. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / scanpix

Svensk politi har pågrepet to personer for drapsforsøk på en kjendisadvokat på Kungsholmen i Stockholm i september.

Den ene av dem er mistenkt for drapsforsøk. Den andre mistenkes for medvirkning til drapsforsøk. Advokaten ble truffet av flere skudd og ble alvorlig, men ikke livstruende, såret.

– Gjennombruddet i etterforskningen er gjort på grunnlag av tekniske undersøkelser. Det er for tidlig å uttale seg om eventuelle motiv, sier påtaleansvarlig Lucas Eriksson, som leder etterforskningen, i en pressemelding fra Åklagarmyndigheten tirsdag.

Han opplyser at det er gjennomført et kort avhør. Fengslingsmøtet blir holdt tidligst onsdag morgen.

– Ytterligere detaljer rundt den tekniske etterforskningen, funn som er gjort eller hva som har kommet fram under avhør, eller om de mistenkte personene, kommer ikke til å bli gitt, opplyser Eriksson, som ikke oppgir kjønn på de pågrepne.

Advokat Henrik Olsson Lilja ble skutt og såret i Stockholm 6. september. En kvinne ble siktet for å ha hyret en leiemorder. Tre dager senere ble hun løslatt på grunn av mangel på bevis.

Kvinnen er jurist og tidligere dommer. Hun skal i lengre tid ha vært i konflikt med Lilja, som følte seg truet og gikk til politiet med krav om kontaktforbud.

Politiet mener det så langt ikke er tegn på at skytingen har noe å gjøre med hans arbeid.

Lilja var en tid forsvarer for den amerikanske rapstjernen Asap Rocky, som i august ble dømt til betinget fengsel etter vold mot en 19-åring i Stockholm.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også