I 2016 utfordret karikaturtegner Thomas Knarvik grensene for ytringsfrihet ved å tegne den svenske politikeren Ali Esbati som ape. Fire år senere hevder Esbati at det er rasistisk å skrive «Little girls lives matter». Illustrasjon: Thomas Knarvik

Etter at 12 år gamle Adriana ble skutt og drept natt til søndag, twitret en svensk politimann «Little girls lives matter». Riksdagspolitiker Ali Esbati mener tweeten er reaksjonær og rasistisk, og at den er en trussel mot trygghet og kriminalitetsbekjempelse.

Esbati, som har representert Vänsterpartietpartiet i Riksdagen siden 2013, ble for alvor kjent i Norge etter å ha blitt karikert som ape av kunstneren Thomas Knarvik.

– Jeg tegnet politiker Ali Esbati, som ape, med den repeterende teksten; «ni är alla rasister, rasister….» da han beskyldte NRK for rasisme etter de sendte en reportasje fra en svensk forstad med store innvandringsproblem. Det er denne «kampen mot virkeligheten» jeg vil til livs, sa Knarvik om Esbati-tegningen til NRK.

Nå er det altså en politimann som uttrykker fortvilelse over at en 12 år gammel jente blir tilfeldig offer for Sveriges voksende gjengkriminalitet som får gjennomgå av Esbati.

På twitter-kontoen sin skriver Esbati:

När det första en (och annan) twittrande polisman tänker på när en tolvåring skjuts ihjäl är att håna en rörelse mot rasism och polisbrutalitet, då är det ett problem inom polisen och därmed för hela samhället.

Han skriver videre:

Och ju mer sådana attityder förekommer inom polisen desto mer kommer det att påverka värderingen av brott, samt förmågan att förebygga och beivra dem, när de drabbar människor i redan ekonomiskt och socialt utsatta områden.

I alla klassamhällen och samhällen med existerande rasistiska strukturer råder olikhet inför myndigheter, inklusive polisen. Det är inget skäl att rycka på axlarna utan att analysera & agera. Och när problemen uppträder inom polis & rättsväsendet blir följderna särskilt kännbara.

Men titta nu på dem, ofta framdirigerade av moderata riksdagsmän, som vräker ur sig skit i den här tråden och andra som handlar om ordningsmakten. Den reaktionära, rasistiska människosyn som finns där är förutom allt annat också ett hot mot trygghet & fungerande brottsbekämpning.

Les også: Adriana var ute og luftet hunden – ble skutt og drept

Hva Esbati mener vil være fungerende kriminalitetsbekjempelse og trygghet for befolkningen, er altså å fjerne politimenn som uttrykker at småjenters liv betyr noe. Esbati ser politimannens melding som en hån mot BLM-bevegelsen og mener den er en trussel, ikke bare innad i politiet, men for hele samfunnet.

Esbatis tanker føyer seg i rekken av ubegripelige uttalelser i etterkant av det brutale drapet på 12-åringen. Tirsdag gikk en svensk politimann ut i media og ønsket fokus på at de som drepte Adriana selv var ofre. I Sverige har tilsynelatende offermentaliteten fjernet all evne til empati. Når ikke en gang et uskyldig, drept barn er et større offer enn dem som utsettes for den påståtte systemiske rasismen, har ikke bare fornuften forsvunnet, men også all evne til respekt og empati. Det er dette som utgjør en reell samfunnstrussel.

Kjøp Islamismen i Sverige her!