For 15 år gamle Paul endte fotballkampen mot franske FC Metz med fatalt tap 28. mai ifjor: En 16 år gammel motspiller slo ham så hardt at han efter tre dager ble erklært hjernedød. Han ble holdt kunstig i live til legene hadde fjernet de organene som kunne doneres bort.

… Med døden til følge

I slutten av forrige uke ble den marokkansk-franske tenåringen dømt til to års betinget ungdomsstraff for forsettlig legemsbeskadigelse med døden til følge. 17-åringen har sittet varetektsfengslet i Hessen siden angrepet. Med betinget dom ble arrestordren opphevet:

– Han er nu fri og det er ingen begrensninger på hans bevegelsesfrihet. Men han har plikt til hver måned å melde fra om hva han gjør.

Slag mot nakke og hode

JFC Berlin spilte 28. mai 2023 mot U17-laget FC Metz fra Frankrike i den internasjonale ungdomsturneringen «Germany Cup» i Frankfurt. Kort efter slutt oppsto det uenighet mellom lagene, Berlin-laget hadde scoret et mål like før slutt og efter det ble spillet mer aggressivt.

Ifølge tiltalen kollapset Paul da marokkaneren med knyttede never slo ham i ansiktet. Paul klarte å komme seg unna, men marokkaneren fulgte efter og ga ham et kraftig slag i bakhodet. Redningsarbeidere gjenopplivet ham på idrettsbanen og på sykehuset diagnostiserte legene ham med alvorlige hjerneskader.

Lukkede dører

Rettssaken mot den marokkansk-franske mannen begynte i januar. På grunn av den tiltaltes alder gikk saken for lukkede dører.

I retten kunne han ikke huske angrepet og snakket om «forvirring».

Angrer og ber til Allah 

Statsadvokaten krevde ungdomsstraff på to år og tre måneder og at arrestordren ble opprettholdt. En av tiltaltes to forsvarsadvokater la ned påstand om betinget ungdomsstraff på ett år, den andre forsvareren la ned påstand om betinget dom på ni måneder.

I sin sluttprosedyre ga den 17-årige marokkaneren «særlig uttrykk for anger». Han har bedt offerets familie om unnskyldning og sagt at han som muslim ber helhjertet for offeret. 

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.