Den belarusiske tennisspilleren Victoria Azarenka forlot banen til pipekonsert etter tapet mot ukrainske Elina Svitolina i fjerde runde av Wimbledon søndag.

Bakgrunnen er krigen i Ukraina. Azarenka må stå til ansvar for det den politiske ledelsen i landet henneshar gjort. Belarus anses som en av Russlands nærmeste allierte.

Azarenka møtte den ukrainske tennisspilleren Elina Svitolina, som også markerer sin avsky mot alle fra Russland og ukraina.

Svitolina har konsekvent nektet å ta russiske og belarusiske spillere i hånden etter kamper, og heller ikke i møte med Azarenka ønsket 28-åringen å gjøre det.

– Jeg har gjentatte ganger sagt at vi ikke kommer til å gi håndtrykk før russiske styrker har forlatt Ukraina. Jeg føler jeg har vært ganske tydelig, sa Svitolina til AFP etter kampen.

Sporten politiseres stadig mer. Man slipper ikke unna noe sted. Fotballen markerte sin støtte til marxistiske og rasistiske svindlere i Black Lives Matter i to år, og støtten til sinnssyk LGBTQ-ideologi gjentar hvert år.

Hatet mot uskyldige enkeltmennesker er uten grenser, slik vi så i fjor når Norway Cup utestengte barn fra Belarus og Russland til å delta i turneringen.

Har disse barna virkelig noe ansvar for hva Putin gjør? Vil Norway Cup stenge ute et lag fra et afrikansk diktatur eller en stat styrt av islam? Det vil vi trolig aldri oppleve.

Amerikanske aviser velger i stedet å iføre en iransk forsker, som er uttalt motstander av hijab, med falske bilder hvor hun er tekkelig kledd etter ayatollahenes ønsker.

Tidligere har vi her i Vesten reagert når idrettsutøvere fra muslimske land har nektet å stille tim kamp mot utøvere fra Israel. Men utøvere fra Russland og Belarus er tydeligvis fritt vilt.

Idéen bak idrettsarrangement som OL var at vanlige mennesker kunne møtes til kappestrid uten å drepe hverandre. En ung russer kan ikke bære ansvaret for Putins ugjerninger.

Man kan saktens være rasende for at Putins regime angriper en nabostat, men en tennisspiller fra Belarus har like lite ansvar for dette som undertegnede har for masseinnvandringen og klimahysteriet til norske politikere jeg ikke har stemt på.

Når alt blir politikk mister man muligheten til å trekke pusten mellom slagene.

Merkelig nok har Elina Svitolina tatt til orde for å stanse kritikken av russiske og belarusiske spillere etter kamper i Wimbledon. Dette til tross for at hun selv nekter å ta sine motspillere i hånden, ifølge NTB.

Derfor ba de Wimbledon-arrangøren All England Club og WTA-forbundet om en offisiell uttalelse etter at belarusiske Victoria Azarenka mottok pipekonsert etter kampen mot ukrainske Svitolina søndag.

– Jeg vet ikke om folk er helt klar over situasjonen. Noen mennesker vet ikke helt hva som skjer, og derfor tror jeg det hadde vært rett å gjøre, sa Svitolina ifølge nyhetsbyrået AFP.

Belarusiske Sabalenka deler ukrainerens syn.

– Noen bør gå ut og forklare at det ikke vil bli gitt håndtrykk, slik at spillere slipper å få oppleve ubehagelige situasjoner. Det er en grunn til at ting er som de er, understreket verdenstoeren.

Både WTA og All England Club uttalte seg om saken mandag kveld, og ønsker ikke å legge press på spillerne.

– Historisk sett er det en helt personlig avgjørelse, og spillere reagerer ulikt etter en kamp. Jeg synes ikke vi skal bestemme hvordan det skal foregå, sa administrerende direktør i All England Club, Sally Bolton, som likevel oppfordrer publikum til å fokusere på det sportslige.

WTA beskriver krigen som «forkastelig», og beklager at tilskuerne «misforsto» situasjonen.

Kulturkrigen invaderer sporten, nok et fristed er okkupert av woke-tyranniet. Snart er det ingen steder man kan slippe unna den politiske galskapen. Livet blir stadig fattigere.

Trøsten er at en og annen idrettsutøver våger å stå imot. Et eksempel er Wilfried Saha, som nektet å knele for BLM. En del kristne afrikanske fotballspillere har også nektet å iføre seg regnbuefargene, og i USA har flere ishockey-lag nektet å promotere den nye kjønnsideologien.

Så får vi håpe at det finnes noen fornuftige mennesker i sportens styre og stell som forstår at unge idrettsutøvere ikke kan stilles til ansvar for den politiske ledelsen i landet de er født i, helt uten å ha valgt sitt fødested selv.

Les også:

Wilfried Zaha står stolt oppreist mens idiotene kneler

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.